הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד : קונוסים ממתכת (ניתן להשיג בחלק מרשתות השיווק)
סיר טיגון או סיר רגיל המתאים לטיגון עמוק (אפשר גם בווק)
רכיבים :
בצק עלים קנוי (מומלץ בצק חמאה)
ספריי שמן לשימון הקונוסים(או מעט שמן )
שמן קנולה לטיגון עמוק
מילוי :
ריבת חלב
נוטלה
רוטב שוקולד קנוי (או גנאש שוקולד)
מייפל
קצפת המוקצפת משמנת מתוקה ו2 כפות סוכר
שבבי אגוזים ,קורנפלקס או כל מה שאוהבים .
אופן ההכנה
1.מפשירים את בצק העלים הקפוא למשך הלילה במקרר.
2.מחממים את השמן.
3.משטחים את הבצק על משטח העבודה (אין צורך לרדד) , חותכים רצועות לרוחב הבצק
כשכל רצועה ברוחב של ס"מ וחצי .
4.משמנים את הקונוסים קלות ומלפפים את הרצועות מכיוון החוד למעלה
עד כיסוי כמעט סופי של הקונוס (ראו צילום). את הקצה העליון מקפלים מעט לפנים הקונוס כדי למנוע את שחרור הבצק בטיגון .
5.מטגנים כמה קונוסים יחד כמה דקות עד להזהבה . (בעודו על קונוס המתכת)
6.מוציאים מהשמן החם ומניחים מעל נייר סופג מחכים מעט לצינון ומשחררים מהמתכת.
7.מלפפים שוב בצק סביב הקונוסים עד לכמות הקונוסים הרצויה.
8.אחרי סיום הטיגון והחרוטים צוננים ממלאים בכל טוב שרוצים ואוהבים.
אני מרחתי בדפנות הפנימיות ריבת חלב , מילאתי בקצפת וזלפתי רוטב שוקולד ומעט קורנפקס גרוס לקראנצ'יות .
אפשר למלא פשוט בכל קרם שאוהבים ואפשר רק למרוח ריבת חלב ללא קרם
האפשרויות הן בלתי מוגבלות .
מגישים ומתענגים .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון