חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"טירימיסו" פרקטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקינוח המקורי משתמשים בגבינת "מסקרפונה" (לפחות 42% שומן) וחלמונים שלא עברו בישול. br brבגרסה הבאה משלבים קרם פטיסייר עם קצפת משמנת מתוקה וזה מאריך את חיי המקרר של הטירמיסו ל- 4 ימים, במקום יום אחד. br br
"טירימיסו" פרקטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקינוח המקורי משתמשים בגבינת "מסקרפונה" (לפחות 42% שומן) וחלמונים שלא עברו בישול. br brבגרסה הבאה משלבים קרם פטיסייר עם קצפת משמנת מתוקה וזה מאריך את חיי המקרר של הטירמיסו ל- 4 ימים, במקום יום אחד. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת ביסקוטים איטלקיים lady's fingers (ולא בישקוויטים)
כוס של תמצית אספרסו
שליש כוס רום כהה, ואם אין אז "אמרטו" (ליקר שקדים) או ברנדי
חבילת שמנת מתוקה
4 חלמונים
2 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
50 גר' שוקולד מריר
תבנית ריבועית של 25 ס"מ על 25 ס"מ,או תבניות אישיות.
אופן ההכנה
מערבבים תמצית אספרסו עם האלכוהול
בינתיים מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים 4 כפות קורנפלור עם 1/3 כוס חלב ומוסיפים את החלמונים .
על האש מרתיחים את שאר החלב + חצי כוס סוכר + רבע מתמיסת האספרסו-אלכוהול
כשרותח מנמיכים את האש, משווים טמפרטורות בין התערובות בכך שמעבירים בזרזיף דק 1/3 מהחלב החם אל תערובת החלמונים והקורנפלור תוך כדי הקצפה ידנית מהירה בלתי פוסקת
ועכשיו מעבירים את הכל בחזרה לסיר את הכל באיטיות ותוך כדי בחישה מתמדת על אש נמוכה עד שהתערובת הופכת לסמיכה, אבל לא מתקשה (בין 1-2 דקות)
מעבירים לקערה ומצמידים לפני התערובת ניילון נצמד. כך לא יווצר קרום חלב במהלך הצינון.
אחרי צינון של כמה שעות טובות במקרר, מכינים קצפת משמנת מתוקה אחת. מקציפים אותה מספר דקות, ללא תוספת סוכר.
מוציאים את הקרם פטיסייר שהוכן קודם מהמקרר ומקציפים גם אותו במשך דקה, ואז עם מרית בתנועת קיפול מאחדים בין הקצפת לקרם פטיסייר
מרכיבים את הטירמיסו - טובלים כל אחד מהביסקוטים בדיוק ל-2 שניות במה שנשאר מתמיסת האספרסו-אלכוהול ומניחים שכבה בתחתית התבנית. מעליה, בעזרת המרית שמים מחצית מכמות התערובת. חוזרים על הפעולה ליצירת הקומה השניה של הטירמיסו.
מקררים להתייצבות לפחות 4 שעות.
לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפיה ומפזרים מעל.
מגיש: יוסף ל
מקור:
שתף את המתכון