הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת ביסקוטים איטלקיים lady's fingers (ולא בישקוויטים)
כוס של תמצית אספרסו
שליש כוס רום כהה, ואם אין אז "אמרטו" (ליקר שקדים) או ברנדי
חבילת שמנת מתוקה
4 חלמונים
2 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
50 גר' שוקולד מריר
תבנית ריבועית של 25 ס"מ על 25 ס"מ,או תבניות אישיות.
אופן ההכנה
מערבבים תמצית אספרסו עם האלכוהול
בינתיים מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים 4 כפות קורנפלור עם 1/3 כוס חלב ומוסיפים את החלמונים .
על האש מרתיחים את שאר החלב + חצי כוס סוכר + רבע מתמיסת האספרסו-אלכוהול
כשרותח מנמיכים את האש, משווים טמפרטורות בין התערובות בכך שמעבירים בזרזיף דק 1/3 מהחלב החם אל תערובת החלמונים והקורנפלור תוך כדי הקצפה ידנית מהירה בלתי פוסקת
ועכשיו מעבירים את הכל בחזרה לסיר את הכל באיטיות ותוך כדי בחישה מתמדת על אש נמוכה עד שהתערובת הופכת לסמיכה, אבל לא מתקשה (בין 1-2 דקות)
מעבירים לקערה ומצמידים לפני התערובת ניילון נצמד. כך לא יווצר קרום חלב במהלך הצינון.
אחרי צינון של כמה שעות טובות במקרר, מכינים קצפת משמנת מתוקה אחת. מקציפים אותה מספר דקות, ללא תוספת סוכר.
מוציאים את הקרם פטיסייר שהוכן קודם מהמקרר ומקציפים גם אותו במשך דקה, ואז עם מרית בתנועת קיפול מאחדים בין הקצפת לקרם פטיסייר
מרכיבים את הטירמיסו - טובלים כל אחד מהביסקוטים בדיוק ל-2 שניות במה שנשאר מתמיסת האספרסו-אלכוהול ומניחים שכבה בתחתית התבנית. מעליה, בעזרת המרית שמים מחצית מכמות התערובת. חוזרים על הפעולה ליצירת הקומה השניה של הטירמיסו.
מקררים להתייצבות לפחות 4 שעות.
לפני ההגשה מגרדים את השוקולד בפומפיה ומפזרים מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון