הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
4 כוסות סולת
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
1 + 1/2 כוסות שמן
1 + 1/2 כוסות מים
1 + 1/2 חבילות מרגרינה (300 גרם)
100 גרם אגוזי מלך
צנוברים או שקדים קלופים, לא קלויים
2 כפות סוכר
1 כף גדושה קינמון
50 גרם שומשום
לרוטב:
2 + 1/2 מים
2 + 1/2 סוכר
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את השמן, את המרגרינה ואת המים. מרתיחים עד שהכל נמס.
בקערה שניה מערבבים את הסולת והקמח, מוסיפים לנוזלים ומערבבים לבצק.
כשזה פושר, מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר וניל
מחלקים את הבצק לשני חלקים.
במגש הכי גדול שיש לכם, ממגשי המתכת של התנור, מסדרים חצי מהבצק בשכבה אחת
מערבבים את האגוזים השבורים לחתיכות בינוניות, עם 2 כפות סוכר וכף אחת קינמון
מפזרים את האגוזים על כל שטח העוגה שבתבנית מכסים את המילוי עם החצי השני של הבצק מפזרים מלמעלה את כל השומשום.
חותכים מראש, לפני האפייה, למעויינים על ידי יצירת פסי אלכסונן עמוקים, פעם מהקצה השמאלי העליון של המגש, לקצהו הימני התחתון, ופעם לכיוון השני, מן הצד הימני העליון לפינה השמאלית התחתונה .
מקשטים כל מעויין בשקד או בצנובר שתוקעים במרכזו כדי שני שליש הגובה. כלומר, רק שליש צנובר יבלוט החוצה.
אופים בתנור בחום בינוני בערך 40 דקות
בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים ביחד את שתיים וחצי כוסות המים עם שתיים וחצי כוסות הסוכר. מערבבים כל הזמן, עד שהכל נמס.
לקראת סוף הבישול, אחרי רבע שעה בערך, כשהסוכר כבר שקוף, סוחטים לתוך הסיר 2 כפות מיץ לימון טרי, כדי להסמיך. אם הסירופ לא מספיק סמיך, מוסיפים עוד קצת לימון,
המרקם צריך להיות קצת צמיגי, אבל עדיין נוזלי.
כשהעוגה פושרת, שופכים את הסירופ מעל, ומחזירים אותה לתנור לעוד 10 דקות עד שכל הסירופ ייספג בה היטב.
הטישפישטי נשמרת נהדרת, וטעמה רק משביח כעבור יומיים שלושה... לבריאות!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון