הוראות הכנה
מרכיבים
8 בצלים
8 בצלצלים (שאלוט) קלופים
1 כוס שמן
1.5 ק"ג בשר כבש (רצוי צוואר) חתוך לנתחים
4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
16 שזיפים שחורים
16 משמשים
100 גרם צימוקים
1 כוס יין מתוק
3 כפות סוכר
2 כפות מרק עוף
מלח, פלפל
1 כף קינמון
אופן ההכנה
1.קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות. מניחים במחבת גדולה עם הבצלצלים, ומטגנים בשמן עד שמשחימים. מוציאים מהמחבת ובשמן שנותר משחימים את הבשר. מוציאים מהמחבת ומשחימים את הבטטות.
2.בסיר גדול או בקדרה (המתאימים לבישול על הגז ובתנור) מניחים את הבצלים המטוגנים, עליהם את הבטטות והבשר. מוסיפים את השזיפים, המשמשים והצימוקים. יוצקים על הכל את היין וכוס מים מעורבים בסוכר ובכל יתר התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10-20 דקות.
3.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות 1-1.5 שעות. יש לבדוק את תכולת הסיר במהלך הבישול ולהוסיף עוד מים רותחים אם התבשיל נראה יבש.
מגיש:
מקור: השף גיא פרץ (השף המתלבש)
שתף את המתכון