מתכון של נונה רג'ינה לעוגיות לראש השנה. אצלנו נוהגים להחביא חלק לארוחה שבסוף הצום של כיפור. brכתבתי שהמוצא של המתכון טורקי, כי אין אפשרות לרשום מצרי 🙁 brמדובר במעין בורקס מבצק פריך, מלא בכל טוב, וטבול בסירופ מתוק. brהרבה עבודה, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. br
|
|
מתכון של נונה רג'ינה לעוגיות לראש השנה. אצלנו נוהגים להחביא חלק לארוחה שבסוף הצום של כיפור. brכתבתי שהמוצא של המתכון טורקי, כי אין אפשרות לרשום מצרי 🙁 brמדובר במעין בורקס מבצק פריך, מלא בכל טוב, וטבול בסירופ מתוק. brהרבה עבודה, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
החומרים:
½ 4 כוסות קמח
200 גר מרגרינה מומסת לחלוטין
1 כף מי זהר (מי פריחת הדרים)
2 כפות מים (אפשר גם חלב)
מלית:
אגוזים טחונים, פיסטוקים טחונים, בוטנים טחונים, שקדים - כולם ביחד או כל אחד לחוד (אני לא אוהבת בוטנים).
חלמון ביצה אחד מוקצף קלות , קינמון, מי זהר, סוכר.
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיצ מחצי לימון
טיפה מי זהר.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180°.
2. שמים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה, ממשיכים להרתיח עד להסמכה למירקם סירופ. מצננים.
לשים את כל החומרים לבצק רך. לא מעבדים יותר מדי, על מנת שהבצק יישאר פריך.
2. מרדדים לעובי חצי ס"מ, וקורצים בעזרת כוס עיגולים (לא כוס גדולה, ככל שהם טנים יותר, זה יותר שווה).
3. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה.
4. ממלאים את העיגולים הקרוצים, מקפלים לחצי על המלית, ומהדקים. למיומנים - יוצרים בסגירה קיפולים קטנטנים ליופי. לעצלנים, סוגרים ומהדקים בעזרת שיני המזלג, כך שנוצרת דוגמא.
5. אופים עד לצבע זהוב עמוק.
6. מיד כשיוצא מהתנור, טובלים לדקה בסירופ שהכינונו מבעוד מועד, והספקנו לצנן.
7. מאפסנים כשמתקרר בכלי סגור, עם הפרדה בין היחידות. אני משתמשת בצלופן.
מגיש:
מקור: נונה רג'ינה
שתף את המתכון