חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טראבאדוס של נונה רג'ינה - לרוה"ש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של נונה רג'ינה לעוגיות לראש השנה. אצלנו נוהגים להחביא חלק לארוחה שבסוף הצום של כיפור. brכתבתי שהמוצא של המתכון טורקי, כי אין אפשרות לרשום מצרי 🙁 brמדובר במעין בורקס מבצק פריך, מלא בכל טוב, וטבול בסירופ מתוק. brהרבה עבודה, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. br
טראבאדוס של נונה רג'ינה - לרוה"ש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של נונה רג'ינה לעוגיות לראש השנה. אצלנו נוהגים להחביא חלק לארוחה שבסוף הצום של כיפור. brכתבתי שהמוצא של המתכון טורקי, כי אין אפשרות לרשום מצרי 🙁 brמדובר במעין בורקס מבצק פריך, מלא בכל טוב, וטבול בסירופ מתוק. brהרבה עבודה, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
החומרים:
½ 4 כוסות קמח
200 גר מרגרינה מומסת לחלוטין
1 כף מי זהר (מי פריחת הדרים)
2 כפות מים (אפשר גם חלב)
מלית:
אגוזים טחונים, פיסטוקים טחונים, בוטנים טחונים, שקדים - כולם ביחד או כל אחד לחוד (אני לא אוהבת בוטנים).
חלמון ביצה אחד מוקצף קלות , קינמון, מי זהר, סוכר.
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיצ מחצי לימון
טיפה מי זהר.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180°.
2. שמים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה, ממשיכים להרתיח עד להסמכה למירקם סירופ. מצננים.
לשים את כל החומרים לבצק רך. לא מעבדים יותר מדי, על מנת שהבצק יישאר פריך.
2. מרדדים לעובי חצי ס"מ, וקורצים בעזרת כוס עיגולים (לא כוס גדולה, ככל שהם טנים יותר, זה יותר שווה).
3. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה.
4. ממלאים את העיגולים הקרוצים, מקפלים לחצי על המלית, ומהדקים. למיומנים - יוצרים בסגירה קיפולים קטנטנים ליופי. לעצלנים, סוגרים ומהדקים בעזרת שיני המזלג, כך שנוצרת דוגמא.
5. אופים עד לצבע זהוב עמוק.
6. מיד כשיוצא מהתנור, טובלים לדקה בסירופ שהכינונו מבעוד מועד, והספקנו לצנן.
7. מאפסנים כשמתקרר בכלי סגור, עם הפרדה בין היחידות. אני משתמשת בצלופן.
מגיש: גן-עדן
מקור: נונה רג'ינה
שתף את המתכון