הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' חמאה, בקוביות.
110 מ"ל שמנת מתוקה
350 גר' שוקולד מריר טוב!!!
2 חלמונים של ביצה מס' 2 (אני לא מקפידה על המס')
½ קליפת תפוז מגוררת דק
2 קליפות ליים מגוררות דק
6 כפות ליקר גראנד מרנייה או קואטרו או קירסאו
אבקת קקאו לציפוי
אופן ההכנה
מעל אש קטנה, לחמם את השמנת המתוקה והחמאה, עד שהחמאה נמסה, והשמנת מבעבעת ליד הדפנות. להוריד מהאש, ומיד לשפוך פנימה את קוביות השוקולד. לכסות במכסה, ולהשאיר שתי דקות עד שנמס.
לערבב במיקסר ידני עד לקבלת עיסה חומה ומבריקה. תוך ערבוב להוסיף חלמונים, קליפות תפוז , ליים וליקר.
לקרר שמונה שעות בחלק הקר של המקרר.
ליצור כדורים קטנים (אני דוקא אוהבת שהם לא כדורים מושלמים, אלא גושים עם בליטות, כמו אבנים שבורות.
לגלגל באבקת קקאו מנופה.
מגיש:
מקור: ענת סקילי
שתף את המתכון