הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שוקולד חלב, שבור לחתיכות קטנות
100 גרם שוקולד מריר - 50% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
15 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם דבש
75 גרם חמאה רכה, לא מומסת
כמות נדיבה של שוקולד חלב לציפוי - מגורד או משובב בעזרת קולפן
אופן ההכנה
1. מרתיחים את השמנת. מניחים לה להתקרר קלות.
2. ממיסים את שני סוגי השוקולד (עם שוקולד חלב יש לעבוד בטמפרטורה נמוכה יותר 30-35 מעלות).
3. מערבבים היטב עם השמנת עד שמתקבלת מסה מבריקה.
4. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים היטב עד שהיא נבלעת לגמרי בתערובת. לבסוף מוסיפים את הדבש. (יש להקפיד על סדר הכנסת החומרים לתערובת ההולכת ומתקררת ולכן את החומרים הנמסים בקלות מוסיפים בסוף).
5. משאירים למנוחה למשך הלילה ולמחרת מכינים את הכדורים ומצפים בשוקולד חלב "מטומפרר" (ראה הסבר בהערות).
מגיש:
מקור: גבי הופשטטר - על השולחן
שתף את המתכון