חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טרטר שרימפס חורפי בליווי לפתות מזוגגות, ערמונים וקציפה בניחוח כמהין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טרטר שרימפס חורפי בליווי לפתות מזוגגות, ערמונים וקציפה בניחוח כמהין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לטרטר:
16 יחידות שרימפס קריסטל טרי, גדול, קלוף ונקי
100 גר' חמאה רכה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שמן כמהין
מלח ים גס ופלפל שחור
ללפתות:
4 לפתות גדולות חתוכות ל-8
1 ענף רוזמרין
1 כף סוכר
100 גר' חמאה
מלח ופלפל
לערמונים:
150 גר' בשר ערמונים נקי
50 גר' חמאה מלוחה
לקציפה:
150 מ"ל חלב
50 גר' חמאה
2 כפות שמן כמהין
1 כף חומץ אגוזים
מלח ופלפל
לקישוט:
עלי שומר ופריחת רוזמרין
אופן ההכנה
1. אופן הכנת הטרטר: צורבים את השרימפסים משני צדיהם מספר שניות על גריל פחמים ומצננים. קוצצים גס מערבבים עם יתר החומרים ומתבלים. שומרים בקירור עד להגשה.
2. אופן הכנת הלפתות: במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הלפתות ומאדים כדקה. מוסיפים את הסוכר, הרוזמרין, מלח ופלפל ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים כרבע כוס מים, מכסים בנייר אפייה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות ועד למיצוי הנוזלים, כך שמתקבל נוזל העוטף בזגוגיות את הלפתות. מצננים עד להגשה.
3. אופן הכנת הערמונים: מטגנים בחמאה המלוחה את בשר הערמונים עד לקבלת קרום פריך מסביב. מספיגים בנייר סופג ושומרים במקום יבש.
4. אופן הכנת הקציפה: מרתיחים את כל החומרים בסיר לרוטב (קטן ועמוק), מתבלים ובעזרת מקצף ידני מקציפים סמוך מאוד להגשת המנה.
5. אופן ההגשה: מניחים בצלחת ההגשה שלוש "נגיעות" מהטרטר, מפזרים בין הנגיעות לפתות מזוגגות ובניהם ערמונים. עורמים בצלחת "נגיעות" מהקציפה ומעטרים בעלי השומר ופריחת הרוזמרין. מגישים בליווי לחם טוב ויין.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון