הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס האפוי:
200 גרם קוביות שוקולד מריר
4 ביצים, מופרדות
¼ כוס סוכר
½ כוס קפה
קורט מלח
לגנאש:
½ כוס שמנת מתוקה
100 גרם קוביות שוקולד מריר
לקרם חלבה ושוקולד לבן:
1 כוס שמנת מתוקה
80 גרם חלבה, מפוררת
100 גרם קוביות שוקולד לבן
למוס שוקולד:
200 גרם קוביות שוקולד מריר
4 ביצים, מופרדות
¼ כוס סוכר
½ כוס קפה
קורט מלח
תבנית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את הבסיס: ממיסים את השוקולד בסיר. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי.
4. מכינים גנאש: בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שימס. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כ-30 דקות. מערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי. מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות).
5. מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים היטב עד שימסו. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות).
6. מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים.
7. מכינים מוס שוקולד: פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס, ויוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן. מצננים עד להגשה.
8. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון