קינוח מרשים, שנראה מורכב ומסובך, אך תתפלאו כמה קל ונעים להכין אותו. השכבות, השונות בטעמים ובמרקמים, מבטיחות הפתעה בכל ביס. הצטיידו בכוסות שקופות קטנות - אלה שבצילום הן כוסות לנרות צפים, שאפשר להשיג בכל חנות כלי בית. אפשר להכין את הקינוח בכלי אחד מרכזי וחגיגי
|
|
קינוח מרשים, שנראה מורכב ומסובך, אך תתפלאו כמה קל ונעים להכין אותו. השכבות, השונות בטעמים ובמרקמים, מבטיחות הפתעה בכל ביס. הצטיידו בכוסות שקופות קטנות - אלה שבצילום הן כוסות לנרות צפים, שאפשר להשיג בכל חנות כלי בית. אפשר להכין את הקינוח בכלי אחד מרכזי וחגיגי
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לג'לי:
1 חבילה ג'לי שקוף
2 כוסות יין מוסקט מתוק
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
גרגרים מחצי תרמיל וניל
לקרם גבינה ונענע:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
עלים מ6- ענפי נענע
150 גרם גבינת מסקרפונה 100 גרם אבקת סוכר
לשכבת המרנג:
150-100 גרם נשיקות מרנג קנויות
לקישוט:
פטל אדום טרי
אופן ההכנה
1. מכינים קרם נענע: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ועלי הנענע. מכבים את הלהבה, מעבירים לכלי נקי ומצננים 4 שעות לפחות.
2. מסננים את השמנת לתוך קערת מיקסר, מוסיפים מסקרפונה ואבקת סוכר ומקציפים בעדינות, עד קבלת קרם סמיך ויציב. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד לשימוש.
3. מכינים את הג'לי ואת השכבה הראשונה בכוס: מרתיחים בסיר יין ותבלינים, יוצקים על אבקת ג'לי שקוף ומערבבים.
4. יוצקים שכבה בגובה ס"מ לכוסות ההגשה השקופות, ומעבירים למקרר עד להתייצבות הג'לי. את יתרת הג'לי יוצקים לתבנית שטוחה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים.
5. מסיימים להרכיב ומגישים: מוציאים את הכוסות מהמקרר, ומפוררים מעל כל שכבת ג'לי בכל כוס נשיקות מרנג, כך שיוסיפו עוד כסנטימטר אחד של גובה. יוצקים על הנשיקות שכבת קרם נענע, כמעט עד לשפת הכוס, ומכניסים לקירור לשעתיים.
6. לפני ההגשה משחררים את הג'לי הקפוא מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל של 11 ס"מ, מניחים על הקרם ומעטרים בפטל אדום טרי. מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון