הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד: תבנית אינגליש קייק מלבנית מרופדת בניילון נצמד
רכיבים:
2 קופסאות חלב מרוכז
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
צביטה של מלח
גרגרים של מקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל אמיתית.
לציפוי:
½ כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
לרוטב ריבת חלב:
1 צנצנת ריבת חלב
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
את הגלידה ניתן להכין כמה ימים לפני ההגשה .
לגלידה:
בסיר בינוני מעל אש בינונית מבשלים חלב מרוכז בערך 10 דקות עד שמסמיך מעט ומתקבל צבע זהוב ,מערבבים תמידית., הערבוב יבטיח צבע אחיד.
מורידים מהאש ושופכים לתוך החלב המרוכז החם והמצומצם - שמנת מתוקה וחלב בעדינות ונזהרים מהתזה. מוסיפים את גרגרי מקל הוניל או את התמצית ומלח ,מערבבים ומצננים לחלוטין .
כשהתקרר שופכים את התערובת הגלידה לתבנית המרופדת בניילון נצמד מכסים למעלה בניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה או עד למחרת או עד להגשה . אפשרי להכין גם כמה ימים לפני.
לרוטב ריבת החלב:
בקערית העמידה למיקרוגל שמים את ריבת החלב והשמנת המתוקה ,מחממים לריכוך כ- 20 שניות או אם יש צורך מוסיפים זמן, מערבבים לאחידות מצננים ומכניסים למקרר לאיחסון (ניתן את הרוטב לשמור במקרר למספר ימים,ולפני ההגשה מחממים מעט במיקרוגל וזולפים מעל המנה) .
הרכבה והגשה:
מוציאים את הגלידה כ- 15 דקות לפני ההגשה על מנת לתת לה להתרכך מעט ,הופכים מעל צלחת הגשה מוארכת שופכים מעל את רוטב ריבת החלב מפזרים את הפקאנים הקצוצים פורסים למספר המנות הרצוי ומגישים , פתאום שומעים את האורחים מוציאים קולות מוזרים של הנאה ...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון