חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טרין גלידת חלב מרוכז ושמנת קטיפתית עם אגוזי פקאן ברוטב ריבת חלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טרין גלידת חלב מרוכז ושמנת קטיפתית עם אגוזי פקאן ברוטב ריבת חלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד: תבנית אינגליש קייק מלבנית מרופדת בניילון נצמד
רכיבים:
2 קופסאות חלב מרוכז
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
צביטה של מלח
גרגרים של מקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל אמיתית.
לציפוי:
½ כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
לרוטב ריבת חלב:
1 צנצנת ריבת חלב
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
את הגלידה ניתן להכין כמה ימים לפני ההגשה .
לגלידה:
בסיר בינוני מעל אש בינונית מבשלים חלב מרוכז בערך 10 דקות עד שמסמיך מעט ומתקבל צבע זהוב ,מערבבים תמידית., הערבוב יבטיח צבע אחיד.
מורידים מהאש ושופכים לתוך החלב המרוכז החם והמצומצם - שמנת מתוקה וחלב בעדינות ונזהרים מהתזה. מוסיפים את גרגרי מקל הוניל או את התמצית ומלח ,מערבבים ומצננים לחלוטין .
כשהתקרר שופכים את התערובת הגלידה לתבנית המרופדת בניילון נצמד מכסים למעלה בניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה או עד למחרת או עד להגשה . אפשרי להכין גם כמה ימים לפני.
לרוטב ריבת החלב:
בקערית העמידה למיקרוגל שמים את ריבת החלב והשמנת המתוקה ,מחממים לריכוך כ- 20 שניות או אם יש צורך מוסיפים זמן, מערבבים לאחידות מצננים ומכניסים למקרר לאיחסון (ניתן את הרוטב לשמור במקרר למספר ימים,ולפני ההגשה מחממים מעט במיקרוגל וזולפים מעל המנה) .
הרכבה והגשה:
מוציאים את הגלידה כ- 15 דקות לפני ההגשה על מנת לתת לה להתרכך מעט ,הופכים מעל צלחת הגשה מוארכת שופכים מעל את רוטב ריבת החלב מפזרים את הפקאנים הקצוצים פורסים למספר המנות הרצוי ומגישים , פתאום שומעים את האורחים מוציאים קולות מוזרים של הנאה ...
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון