הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
3 עגבניות
200 גרם תרד טרי
1 בצל גדול פרוס לטבעות לאורך
1 בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) קצוץ דק
1 שן שום כתושה
150 גרם פטריות פרוסות
שמן זית
מעט שמן צמחי לטיגון
2 חלבונים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
פורסים את אחד החצילים לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ לאורך. טובלים בחלבון הביצה ומטגנים בשמן הצמחי שחומם מראש במחבת. מניחים בצד על נייר סופג לצינון. את החציל השני מנקבים בעזרת מזלג וקולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כעשר דקות מכל צד. מוציאים מהתנור, חוצים לשניים ומוציאים את בשר החציל מבפנים. קוצצים את בשר החציל היטב, מוסיפים את שן השום והבצל הירוק עם מעט מלח ופלפל, מערבבים היטב ומניחים בצד. חולטים את העגבניות במים רותחים לחצי דקה, מקלפים אותן, מוציאים את החרצנים והנוזלים החוצה ופרסים לשמיניות. מניחים בתבנית, מזליפים מעט שמן זית וקלים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחמש דקות. חוזרים על הפעולה עם הבצל בנפרד ולאחר מכן עם הפטריות בנפרד. את התרד חולטים במי מלח רותחים למשך כחצי דקה ומיד מוציאים למי קרח.
מניחים ניילון נצמד על הדפנות של תבנית אינגליש קייק ומשאירים שוליים רחבים מחוץ לתבנית. מסדרים את החצילים המטוגנים בתחתית התבנית כך שהקצה יבלוט החוצה ויוכל בסופו של דבר לסגור את המעטפת. לאחר מכן מניחים שכבה של תרד. מניחים שכבה של פטריות ולאחר מכן שכבה של בצל. מניחים את החצילים הקלויים עם השום והבצל הירוק. מעל מניחים שכבה של עגבניות ומסיימים בעוד שכבה של תרד. סוגרים עם קצוות החצילים שבחוץ ומעל סוגרים עם שארית הניילון הנצמד. מניחים מעל משקולת ומכניסים למקרר למשך 24 שעות לפחות.
פורסים ומגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון