הוראות הכנה
מרכיבים
לחצילים:
3 חצילים
שמן לטיגון
מלח
רוטב פסטו:
2 קבסאות בזיליקום
4 שיני שום
100 גר' צנוברים קלויים
1/3 כוס שמן זית
מלח
פלפלים:
4 פלפלים בצבעים שונים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס חומץ בן יין
כף סוכר
1/2 כפית מלח
חבילה גבינת עזים מלוחה
אופן ההכנה
1. פורסים את החצילים לאורכם , ממליחים ומניחים בצד לכחצי שעה.
2. מנגבים ומטגנים בשמן עד להזהבה יפה של פרוסות המחצילים משני הצדדים ומקררים.
3. מכינים רוטב פסטו: מכניסים למעבד מזון את הבזיליקום והצנוברים, מוסיפים קצת משמן הזית ומרסקים עד לקבלת רסק דק, מוסיפים את שאר השמן הזית וממשיכים לרסק עד לקבלת מחית חלקה.
4. קולים את הפלפלים , וקולפים ומנקים אותם מגרענים.
5. מערבבים יחד את השמן,החומץ,הסוכר והמלח ומשרים בבלילה את הפלפלים הקלוים לפחות חצי שעה.
6. הרכבת הטרין : מצפים תבנית אינליש קייק בניילון נצמד תוך שמשאירים עודף של ניילון משני הצדדים.
7. מניחים שתי פרוסות חצילים לרוחב תחתית התבנית מימין ומשמאל כך שכל פרוסה תרפד את התחתית ודופן התחתית ושארית פרוסה תיפול מחוץ לתבנית (אחת מימין ואחת משמאל)
8. ממשיכים ומרפדים את שאר התבנית בפרוסות חצילים כשדואגים שתהייה קצת חפיפה בין זוגות פרוסות החצילים.
9. מניחים שכבת פלפלים.
10.משטחים חלק מהגבינה ( פורסים לשכבות של חצי ס"מ)
11.מורחים שכבת פסטו.
12. וחוזרים על הפעולה.
13 כשמסיימים מרימים את קצוות החצילים ומצפים את הטרין גם מלמעלה.
14.אוספים את עודפים הניילון הנצמד ומכסים את הטרין.
15.מניחים מעל הכל מגש קטן וקפסאות שימורים כמשקולת ומכניסים למקרר ל 24 שעות.
16. למחרת פותחים את הנילון הנצמד ומעברים לכלי הגשה.
17. אוכלים ולא משאירים פירור.....
מגיש:
מקור: שרי 49, פורום תפוז
שתף את המתכון