הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תרד
2 עגבניות קלופות חצויות ופרוסות
1 בצל פרוס לטבעות
2 קישואים פרוסים לאורך על גבי מנדולינה
3 פטריות שמפיניון פרוסות
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומשאירים שוליים נדיבים בצדדים. על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה ועליו מסדרים את הקישואים כך שלא יעלו אחד על השני (יכול להיות שיהיה צורך לבצע פעולה זו פעמיים או שלוש מכיוון שלא כל הקישואים נכנסים בפעם אחת). ממליחים ומפלפלים את הקישואים וזולפים עליהם שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כחמש עד שבע דקות. מוציאים החוצה ומניחים בצד. מניחים בתבנית את הפטריות והבצל, ממליחים ומפלפלים וזולפים שמן זית מעל. מכניסים לתנור למשך 10-13 דקות באותו חום כמו מקודם או עד שהבצל מתחיל מעט להזהיב. מוציאים ומניחים בצד. חולטים את התרד למשך 20 שניות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח. מסננים ומניחים בצד.
בתוך התבנית עם הניילון הנצמד מסדרים את הקישואים כך שצד אחד לאורך נמצא בתוך התבנית וצד שני בחוץ (כדי שיהיה ניתן לעטוף בסופו של דבר). מתחילים לסדר צד אחד של התבנית ולאחר מכן את הצד השני. לאחר שנוצרה מעין שכבת קישואים בתחתית שמים מחצית מעלי התרד בצורה מסודרת. על התרד מניחים מחצית מכמות העגבניות בצורה מסודרת. על העגבניות מסדרים את הפטריות. על הפטריות מסדרים את הבצל. על הבצל עוד שכבה של עגבניות. על העגבניות עוד שכבה של תרד. מקפלים פנימה על עלי התרד את שולי הקישואים שהשארנו מבצבצים מהצד למעין עטיפה של הטרין. סוגרים עם הניילון הנצמד.
מניחים משקולת על הטרין ושמים במקרר למשך יממה שלמה. להגשה: פותחים את הניילון הנצמד, הופכים על משטח העבודה ופורסים פרוסות נדיבות. מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון