הוראות הכנה
מרכיבים
3-4 מלפפונים פרוסים דק מאד
1 כוס חלב
100 גרם חמאה
½ כוס קמח
6 חתיכות גדולות של פורל מעושן (כ- 750 גרם)
2 עלי ג'לטין
5-6 פרוסות סלמון מעושן
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים את החמאה והחלב בכלים נפרדים. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח תוך ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החלב הרותח תוך ערבוב עד לקבלת רוטב בשמל סמיך. מצננים. מחממים מעט מים וממיסים בהם את עלי הג'לטין. מכניסים 2 פרוסות פורל מעושן למעבד מזון ומעבדים דקה. מוציאים את הפורל הכתוש ממעבד המזון ומערבבים אותו בקערה יחד עם רוטב הבשמל. מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה ומוסיפים אותה לתערובת הפורל ומצננים. מניחים נייר כסף בתבנית מוארכת כך שהנייר מצפה את כל התבנית מבפנים. מצמידים מלפפונים פרוסים דק מאד לדפנות ולתחתית התבנית. מורחים בתחתית שכבת מוס ועליו שני פרוסות פורל מעושן. מורחים עוד שכבת מוס ועליו מניחים את פרוסות הסלמון המעושן. מורחים עוד שכבת מוס, עליה מניחים עוד שתי פרוסות פורל מעושן ומסיימים בשכבה אחרונה של מוס. מסדרים למעלה שכבה צפופה נוספת של מלפפונים ומכניסים למקרר לפחות לארבע שעות. כאשר מוציאים את הטרין מהמקרר הופכים אותו על שולחן העבודה, מוציאים מהתבנית ומוציאים את נייר הכסף. מומלץ לחתוך פרוסות עם סכין חמה. מגישים קר עם סלט ירוק ובצל סגול ומעט חומץ.
מגיש:
מקור: שף וולפגנג סיכרה
שתף את המתכון