הוראות הכנה
מרכיבים
פירורי לחם לא מתובלנים בכמות נדיבה לפחות 500 גר
כרעיים עוף ללא עור מפורקים - נניח 10 כרעיים לפני פירוקם
פרפריקה אדומה מסוג טוב
מעט פפריקה חריפה (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס , רק חצי כפית או פחות
חצי כפית אבקת מלח סלרי (לא הכרחי, רק למי שממש מבקש שיחזור טעם אמריקאי..)
הסרתי את מרכיב אבקת המרק. עדיף בלי ולא מרגישים הבדל ההפך, טעים יותר
שמן זית לזילוף ומריחת התבנית
שתי תבניות גדולות מרופדות בניר אפיה
אופן ההכנה
שוטפים הכרעיים שנחצו לשניים (שוק לחוד והכרע לחוד)
משמנים את התבניות המרופדות במעט שמן זית, עם היד
מערבבים כל החומרים היבשים בקערה גדולה,כולל פירורי הלחם וכל התבלון. לא מסירים את עודף המים מהכרעיים ועוטפים אחד אחד בתערובת פירורי הלחם המתובלת. מניחים את הכרעיים זו בצד זו אבל לא זו מעל זו, בתבניות
מזלפים על הכרעיים בתבנית שמן זית כאשר האצבע חוסמת חלק מהפתח של הבקבוק כדי ליצור זילוף עדין אבל כזה שמכסה את מרבית החלקים
לא מכסים
אופים בתנור קצת פחות משעה וחצי בחום 180 מעלות . להקפיד שלא יתייבש מדי. אין צורך להפוך . אם הבשר ורוד, להמשיך לאפות ב 150 מעלות עוד 15-20 דקות..אנו לא רוצים עוף לא מבושל..בניגוד לבשר בקר, בעוף זה מסוכן.
מתכון מנצח בכל פעם וקל מאד ! להכנה
עוף שזוף עטוף בתערובת פרורי לחם ספוגת שמן זית...יותר טעים מshake bake
גם ניקוי התבניות אחר כך הוא משימה פשוטה ביותר.
מנה נלווית שתשמח תמיד , תהא כזו שהוכנה מתפוחי אדמה כמובן.
לא לשכוח לשים על השולחן בקבוק קטשופ! בכ"ז מתכון אמריקאי במקורו...
מגיש:
מקור: חיקוי למתכון אמריקאי הקרוי shake n' bake
שתף את המתכון