הוראות הכנה
מרכיבים
4 אוסו-בוקו טלה
½ כוס שמן זית
4 גזרים חתוכים גס
3 בצלים חתוכים גס
2 ראשי סלרי חתוכים גס
1 כרישה חתוכה גס
3 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר חום
1 כף פפריקה מתוקה
2 כוסות יין אדום
טימין
רוזמרין
מלח ופלפל
2 ליטר ציר ירקות
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר נירוסטה עם תחתית עבה. מטגנים בתוך הסיר את הבשר כדקה מכל צד, מוציאים מהסיר ומניחים בצד. את הירקות מטגנים קלות בסיר בו צרבנו את הבשר עד להשחמה קלה. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, וסוכר חום. יוצקים את היין האדום ומחצית מכמות ציר הירקות. מטבלים בכף וחצי של מלח וחצי כף פלפל שחור. מערבבים. מוסיפים לסיר בחזרה את הבשר בצורה מסודרת ומוסיפים את יתרת הציר. מוסיפים מעט רוזמרין ומעט טימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות עם מכסה סגור למחצה.
מגיש:
מקור: שף סהר רפאל ממסעדת כרמים
שתף את המתכון