חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ירקות אפויים בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ירקות אפויים בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל בינוני
1 בטטה עם קליפה או דלורית
1 סלסילת פטריות טריות
2 קישואים עם קליפה
2 פלפלים צבעוניים
1 בצל לבן בינוני
1 תפו"א גדול קלוף
כרובית/ ברוקולי (לא חובה)
6 שיני שום
מלח גס (לא הרבה מדי)
פלפל שחור גרוס דק
הרבה שום גבישי או פרוסות שום טרי
שמן זית (מינימום רבע כוס)
אופן ההכנה
1. לשטוף היטב את הירקות ואפילו לשפשף.
2. חותכים את הירקות:
חציל: חותכים עד לקבלת רצועות משולשות בינוניות.
קישואים:חותכים עד לקבלת רצועות משולשות בינוניות.
בצל: לחצות לחצי וכל חצי לפרוס בערך ל-4 קלחים.
בטטה: פרוסות או רצועות
פטריות: שלמות או לחצות לחצי אחד.
תפו"א: לחצות לאורך ואת שני החצאים ולחתוך לפרוסות
הפלפלים: חותכים לרצועות עבות
כרובית וברוקולי: להפריד לפרחים.
3. להכניס את כל הירקות לקערה גדולה ולתבל במלח,פלפל שחור,שום ושמן זית,לפי הטעם.
4. לערבב עם הידים היטב היטב.
5. להעביר לתבנית גדולה, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בחום 200 מעלות כשעה. ניתן להסיר את הנייר לקראת סוף האפייה ולתת לירקות השחמה קלה, זהירות שלא יחרכו מדי.
מגיש: קיבי
מקור: טובה לוי
שתף את המתכון