הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל בינוני
1 בטטה עם קליפה או דלורית
1 סלסילת פטריות טריות
2 קישואים עם קליפה
2 פלפלים צבעוניים
1 בצל לבן בינוני
1 תפו"א גדול קלוף
כרובית/ ברוקולי (לא חובה)
6 שיני שום
מלח גס (לא הרבה מדי)
פלפל שחור גרוס דק
הרבה שום גבישי או פרוסות שום טרי
שמן זית (מינימום רבע כוס)
אופן ההכנה
1. לשטוף היטב את הירקות ואפילו לשפשף.
2. חותכים את הירקות:
חציל: חותכים עד לקבלת רצועות משולשות בינוניות.
קישואים:חותכים עד לקבלת רצועות משולשות בינוניות.
בצל: לחצות לחצי וכל חצי לפרוס בערך ל-4 קלחים.
בטטה: פרוסות או רצועות
פטריות: שלמות או לחצות לחצי אחד.
תפו"א: לחצות לאורך ואת שני החצאים ולחתוך לפרוסות
הפלפלים: חותכים לרצועות עבות
כרובית וברוקולי: להפריד לפרחים.
3. להכניס את כל הירקות לקערה גדולה ולתבל במלח,פלפל שחור,שום ושמן זית,לפי הטעם.
4. לערבב עם הידים היטב היטב.
5. להעביר לתבנית גדולה, לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בחום 200 מעלות כשעה. ניתן להסיר את הנייר לקראת סוף האפייה ולתת לירקות השחמה קלה, זהירות שלא יחרכו מדי.
מגיש:
מקור: טובה לוי
שתף את המתכון