הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק בירה:
2 ביצים
1 כוס בירה לבנה
מלח
1 כוס קמח
חומרים לירקות:
חציל (לא לשים במים ככל שבחציל יהיו פחות מים כך הוא יספוג פחות שמן)
זוקיני
כרובית לשים בינתיים במים
עלי בצל ירוק
פטריות שמפיניון
שמן לטיגון
חומרים לרוטב:
1 כוס מיונז
2-3 כפיות חרדל
1 כפית דבש
מלח, פלפל, עשבי תיבול (בזיליקום, טימין)
מים לדילול
5 שיני שום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
פורסים את הירקות לאמנסה בעובי ½ ס"מ (את החציל לקלוף פס כן פס לא כמו "זברה"), את הכרובית מפרידים לפרחים קטנים.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב כל החומרים (עם מטרפה) והוספת מים לפי הצורך.
מחממים סיר עם שמן עמוק ובמקביל מכינים את בצק הבירה ע"י הקצפה של החלבונים לקצף קשה, ובקערה נוספת ערבוב של החלמונים עם מלח וקמח ופתיחה לסמיכות הרצויה ע"י הוספת בירה לבנה, ואח"כ קיפול החלבונים המוקצפים פנימה.
טובלים את הירקות בבצק ומטגנים. את עלי הבצל הירוק מסדרים שלישיה עלים ביחד, מהדקים אותם בקצה, טובלים ביחד, ומניחים ביחד בשמן (שלא ייפרדו).
את הירקות מגישים חמים בליווי רוטב חרדל דבש.
אפשר להניח על עלי בייבי ואפשר לסדר על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון