חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ירקות מאודים בשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל בריאות. הירקות מאודים זמן קצר כך שנשמרים הערכים התזונתיים שלהם. brתוספת שום וירקות בטיגון קצר מוסיפה גוון וטעם למנה. brערכים תזונתיים למנה: br94 קלואיות, 4 גרם חלבון, 11 גרם פחמימות, 5 גרם שומן, 0.8 גרם שומן רווי, br 0.6 מ"ג כולסטרול, 5 גרם סיבים תזונתיים, 26 גרם נתרן. קלוריות משומן: 44%
ירקות מאודים בשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל בריאות. הירקות מאודים זמן קצר כך שנשמרים הערכים התזונתיים שלהם. brתוספת שום וירקות בטיגון קצר מוסיפה גוון וטעם למנה. brערכים תזונתיים למנה: br94 קלואיות, 4 גרם חלבון, 11 גרם פחמימות, 5 גרם שומן, 0.8 גרם שומן רווי, br 0.6 מ"ג כולסטרול, 5 גרם סיבים תזונתיים, 26 גרם נתרן. קלוריות משומן: 44%
הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות (כ-230 גרם) כרוב ניצנים , ללא העלים החצוניים הרופפים, חצויים
½2 כוסות (כ-230 גרם) דלעת או זוקיני, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ
1 עגבניה גדולה, קצוצה
4 כפות שמן זית, מאיכות טובה
1 כפית שום, כתוש
1 כף גבינת "פרמזן", מגורדת או מפוררת
אופן ההכנה
שמים דלעת , כרוב ניצנים ושתי כפות מים בכלי אדוי למיקרוגל. מאדים בעצמת מיקרוגל גבוהה, עד שהירקות יתבשלו קלות (5-7 דקות, תלוי בהספק המיקרוגל), לסנן היטב.
במחבת , עם צפוי מונע הדבקות, לחמם על אש בינונית שמן ושום במשך דקה או שתיים. להוסיף כרוב ניצנים דלעת ועגבניה. לאדות מספר דקות עד שהירקות מוכנים לטעמכם.
לחלק למנות ולפזר מעט גבינת "פרמזן" מעל.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מרב מור אופיר -תזונאית קלינית
שתף את המתכון