הוראות הכנה
מרכיבים
חצי כוס שמן זית
1 חבילה קטנה אטריות שעועית
חצי כרובית פרוסה
1 פלפל ירוק או אדום פרוס
1 בצל פרוס
רבע כרוב קטן פרוס
2 גזרים פרוסים באלכסון
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
רבע כוס רוטב סויה
3 שיני שום קצוצות
2 ס"מ שורש זנגביל קצוץ
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 כפית שמן שומשום
רבע כוס יין אדום מתוק
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 כפית חומץ
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים מים (שלושת רבעי גובה הסיר) עם מחצית מכמות שמן הזית. כאשר המים רותחים מכניסים את אטריות השעועית פנימה, מערבבים היטב ומכבים את האש. מניחים בצד.
במחבת ווק מחממים את שמן הזית הנותר עם שמן שומשום. מוסיפים את השום, הזנגביל והצ'ילי ומקפיצים חצי דקה. מוסיפים את יתר הירקות ומקפיצים כשתיים שלוש דקות. מוסיפים את הסויה, החומץ, רוטב הצ'ילי והיין ומקפיצים עוד שתיים עד שלוש דקות.
מסננים את האטריות תחת ברז עם מים זורמים. מניחים את האטריות בווק קבוצות קבוצות ומערבבים בין קבוצה לקבוצה (כל זאת על מנת שלא יהפכו לגוש במרכז המחבת). מקפיצים עד חצי דקה ומגישים מייד חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון