חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבב סינייה ברסק עגבניות או טחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבב סינייה ברסק עגבניות או טחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תערובת הבשר:
½ ק"ג בשר עגל
½ ק"ג בשר כבש ללא שומן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס פטרוזליה קצוצה דק (רק העלים)
100 גרם צנובר
1 כף בהרת
1 כפית מלח
½ כוס שמן זית
רוטב עגבניות:
200 גר רסק עגבניות בערך כוס
1 כוס מים.
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה אפשר לערבב
3-4 עגבניות אדומות פרוסות לעיגולים
רוטב טחינה:
להכין טחינה לפי הוראות היצרן להוסיף טיפה יותר מים לדילול.
אפשר לקנות טחינה מוכנה ולדלל אותה.
100 גרם צנוברים .
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בנוני
לערבב את הבשר עם כל המרכיבים ללא השמן
משמנים את התבנית (תבניות שטוחות עגולות - אפשר מנות אישיות או אחת גדולה) עם חצי
מכמות השמן לשטח את הבשר בתבנית ולשמן את הבשר מכל הצדדים גם מלמעלה.
אפשרות אחת:
מדללים את המים עם רסק העגבניות והפפריקה ושופכים מעל הבשר.
פרוסים את העגבניות ומסדרים בשורות מעל הרסק עגבניות
אופים בתנור כחצי שעה. תלוי בתנור.
בנתיים מטגנים את גרגרי הצנובר בקצת שמן מערבבים כל הזמן שלא ישרפו.
ומניחים בצד.
מוציאים את התבנית מהתנור חותכים לריבועים מפזרים צנובר ומגישים מיד
אפשרות שניה: רוטב טחינה לשפוך על הבשר ולאפות כ-20 דקות בתנור
אפשרות שלישית:
לאפות את הבשר כמו שהוא רק עם פרוסות עגבניה 5 דקות לפני תום האפיה להוסיף ביצים טריות (לפי מספר הסועדים) לשבור כמו ביצי עין.
להוציא מהתנור כשהביצה מוכנה לאכילה.
להניח פרוסות עגבניה
מגיש: shoshig
מקור: ערבי
שתף את המתכון