הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
חצי קילו כבד עוף או אווז
150גרם חזה אווז מעושן או 1 זנב הודו מעושן
חתוך לפרוסות דקות
(למקצוענים מומלץ ירך אווז טריה ללא עצם)
חצי כוס יין מתוק
סלסלת תאנים טריות או 120 גרם דבלות - חצויות
2 בצלים
כף חומץ בלסמי
כף סוכר חום
40 גרם מרגרינה או חמאה
קמצוץ מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
מטגנים קלות את חזה האווז או זנב ההודו
ומוציאים מהמחבת, כשהשומן נשאר בו
צולים את כבד העוף או האווז ומוציאים.
מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד השחמה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד יצירת קרמל.
מוסיפים את החומץ והיין ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התאנים החצויות, הכבדים וחזה האווז הצלוי,
מוסיפים חמאה או מחמאה, מטלטלים את המחבת עד המסה מלאה של
החמאה/מחמאה
ומגישים מיד על לחם קלוי.
ניתן לעטר בשקדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון