הוראות הכנה
מרכיבים
תבלינים:
1 כוס קמח
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית טימין יבש טחון
לכבדים והסירופ:
1 ק?ג כבדי עוף טריים
300 גרם חמאה
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות חומץ בלסמי
2 כוסות חומץ יין אדום
1/2 כוס סוכר
3 כפות סוכר חום
1 יח? (או יותר) פלפל שטה יבש שלם
1/4 כוס צילי תאילנדי מתוק (זה עם החתיכות הקטנות)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מערבבים את הקמח והתבלינים (8 הרכיבים הראשונים).
2.במחבת גדולה מצמצמים את הבלסמי, חומץ היין והסוכר עם השטה עד שמגיעים לדרגת סירופ בינוני (כחצי כוס). נפטרים מפלפל השטה, מוסיפים את הצ?ילי המתוק ומערבבים היטב. (סירופ זה יישמר במקרר עד שנה )
3.מכניסים לקערה את הכבדים והקמח המתובל; מצפים היטב.
(למי שמעוניין, לפני הציפוי בקמח ניתן להשרות את הכבדים בחלב רגיל למשך שעה שעתיים כדי לנטרל אותם מעט מטעמי לוואי.)
4.מחממים מחבת כבדה עם שמן זית וחמאה, מכניסים בזהירות את הכבדים ומטגנים לדרגה הרצויה (אני לא מעז לעבור את המידה: מדיום רייר). חשוב להגיע לפריכות בחוץ אך שהמרכז יישאר עשוי למחצה.
5.מגישים עם זילוף של סירופ הבלסמי שהכנו. אפשר, כמו בצילום על מצע של ארוגולה רעננה וטבעות בצל חי.
מגיש:
מקור: השף עמיר אילן מסעדת הדסון https://chefilan.com/blog/?p=55
שתף את המתכון