הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר כבדי עוף נקיים וחציויים
3 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
500 ג"ר פתיתים(עגולים, דמוי אורז בן גוריון)
4 כוסות מים לפתיתים
1/2 כפית פלפל שחור דרוס עבה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה
1. במחבת עם רחבה עם השמן מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה
2. מוסיפים את מחצית התבלינים ומערבבים
3. מוסיפים את הכבד לטיגון של 2 דקות לצד
4. מסננים את הכבד והבצל לכלי נפרד ומניחים בצד
5. בסיר עם 5 כפות שמן שטוגן בו הכבד מטגנים את הפתיתים עד הזהבה
6 מוסיפים את מחצית התבלינים
7.מוסיפים לסיר 4 כוסות מים רותחים מערבבים ומכסים מורידים את האש לנמוכה
8. לאחר שלוש דקות מערבבים שוב מכסים ומבשלים עוד 3 דקות
9. מסירים מהאש וממתינים כ3 דקות נוספות עם מיכסה
10. פותחים את המכסה ומערבבים
להגשה
בצלחת מרק ממלאים בתחתית את הכבד ומכסים בפתיתים ומכסים מעל בבצל המטוגן
ניתן לאתר בכפית פטרוזילה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון