הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס עדשים צהובות מבושלות 10 דקות במים רותחים
400 גרם כבדי עוף נקיים
1 כף פלפלים גרוסים גס
כפית מלח גס
10 שיני שום פרוסות
¼ כוס יין לבן מעט מרק עוף או מרק ירקות צח
לתבשיל בצלים:
6 כפות שמן זית
1 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 מקל כרישה חתוך לפרוסות דקיקות
צרור בצל ירוק חתוך לפרוסות דקיקות רק את החלק הלבן-השורש
צרור כוסברה קצוץ דק
4 גבעולי טרגון רק את העלים
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1.מחממים מחבת גדולה ועמוקה ובוזקים פנימה שמן זית. לאחר כמה שניות, מוסיפים את
הבצלים ומאדים עד לגוון חום מעט שרוף.
2.מוסיפים את הכוסברה והטרגון ורגע לפני שמכבים את האש, מוסיפים את העדשים
ומתבלים עם מלח ופלפל.
3.מערבבים את הכבדים עם שמן זית מלח גס ופלפלים גרוסים - שימו לב שכמות הפלפלים
גדולה. * הערה: לאלו שלא אוכלים חריף בכלל מומלץ להפחית בכמות
4. צולים ומקפיצים את הכבדים קלות על מחבת כבדה שחוממה היטב עם מעט שמן זית
מוסיפים שום טרי.
5.כאשר השום מקבל גוון חום מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים.
6.רגע לפני שהמנה מוכנה, מניחים בצלחת גדולה הרים קטנים של עדשים ומעל כל הר מניחים
את הכבדים ומגישים.
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון