חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבד אווז ברוטב דבלים/תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבד אווז מטוגן ברוטב תאנים/דבלים
כבד אווז ברוטב דבלים/תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבד אווז מטוגן ברוטב תאנים/דבלים
הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר כבד אווז
10 תאנים טריות או דבלים (תאנה מיובשת)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כוס קוניאק/ברנדי
אופן ההכנה
1. מנקים את הכבד מגידים ע"י פתיחתו באמצע בעודו חצי קפוא
2. פורסים את כבד לפרוסות ברוחב 1 ס"מ
3. מניחים את הכבד בקערה עם חצי הכוס קוניאק והתאנים (טריים חתוכים ל 1/8 )
דבלים קצוצות דק ל 5- 6 שעות (ניתן להוסיף מעט וניל) במקרר
4. במחבת כבדה או סיר מניחים 50 ג"ר מרגרינה / או 100 ג"ר חמאה ומטגנים את
הבצל עד להזהבה קלה מוסיפים את התאנים או הדבלים מטגנים תוך עירבוב
2 דקות לערך ומוסיפים 1/4 כוס מהמישרה (ברנדי) ומבשלים עד צמצום נוזלים
על אש קטנה (מעין ריבת בצל ותאנים)
5. במחבת טפלון עם חצי כפית מרגרינה או חמאה מומסת מניחים את הכבד מטגנים
על אש בינונית עד להשחמה קלה משני צידיו מורידים את הכבד לצלחת בצד
(כבד אווז הוא שוני וכמעט אין צורך לבשלו כלומר יש לתת לו צבע וחימום
בלבד)
הרכבת המנה על מבחת הטפלון עליה צלינו את כבד האווז נשפוך כמות נדיבה של ריבת בצל ותאנים עם כף או 2 מהמישרה ברגע שהכל מבעבע מניחים את כבד האווז
לחמום לכחצי דקה מכל צד מוסיפים עוד כף ברנדי משלהבים (מדליקים) את הרוטב
ומגישים על צלחת מעוטרת בעלי מנגולד או חסה מעט ריבה כבד אווז מעוטר ברוטב
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון