הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם כבד אווז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/3 כוס קמח (50 גרם)
מעט שמן זית לטיגו
לתפוחים
4 תפוחים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר (125 גרם)
1 כוס מים (250 מ"ל)
2 כפות שמן אגוזים
4 כפות קלבדוס
אופן ההכנה
1. מכינים תחילה את התפוחים, קולפים את התפוחים ופורסים לרבעים, משרים במים עם מיץ לימון.
2. מביאים לרתיחה את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה כחמש דקות. לקבלת סירופ מוסיפים את התפוחים ומבשלים כעשר דקות, עד שהם מתרככים אך לא מאבדים את צורתם, בעזרת כף מחוררת מוציאים ממי הבישול, יוצקים את השמן על התפוחים ומערבבים בעדינות.
3. פורסים את הכבד לפרוסות במשקל 70-80 גרם, שתי פרוסות למנה, מנגבים במגבות נייר, מתבלים את הקמח במלח ופלפל וטובלים בו את פרוסות הכבד. מנערים מהקמח המיותר. מטגנים את פרוסות הכבד משני הצדדים במעט שמן זית מבלי ליבש.
4. מניחים על כל צלחת אישית שתי פרוסות כבד, עליהם תפוחים. יוצקים קלבדוס, מציתים ומגישים מיד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון