הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כבד עגל
תפוחי אדמה קטנים (אפשר כמובן גדולים החתוכים לפלחים או קוביות)
אפשר להכין גם פירה. כמות תפוחי האדמה היא:
½1 תפוח אדמה בינוני לאדם או 4- תפודים קטנים
2 בצלים גדולים חתוכים ל"גפרורים"
שמן לטיגון
פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
מלח פלפל, פפריקה אדומה
חומץ בלסמי
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות
בישול תפוחי האדמה במים עם כפית מלח עד לרכות אבל להזהר שלא יתפרקו.
בגמר הבישול יש לסנן ולייבש
חיתוך כבד העגל לחתוך לפרוסות בעובי כס"מ ול"אצבעות" באורך 5 ס"מ
מנhחים מחבת גדולה או "סוזט" - סיר שטוח ורחב. עם מעט שמן לטיגון.
מכניסים את הבצל לאידוי כ-3 דקות לערך מוסיפים את הפלפל עוד כדקה
מכניסים את הכבד ומטגנים עד אשר הכבד "נסגר" ומאבד את הצבע המקורי.
מתבלים ב: מלח פפריקה אדומה ומעט פלפל שחור ומעט חומץ בלסמי
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כ-10 דקות תפוחי האדמה רק צריכים לספוג טעמים ולהשחים קלות
מגישים את הכבד הבצל ותפוחי האדמה
במידה ומעדיפים פירה על תפוחי אדמה מטוגנים
רצויי להשתמש בצלחת עמוקה. למרוח את הפירה על הצלחת כמו חומוס עם גומה עמוקה במרכז ואז להניח את תערובת ההכבד עם הבצל
מגיש:
מקור: הונגרי
שתף את המתכון