הוראות הכנה
מרכיבים
לפולנטה
250 גרם (חצי חבילה) קמח תירס אינסטנט
1 ליטר מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כף פפריקה (להוספת צבע אדום) - (לא חובה)
50 גרם חמאה/מחמאה
100 גרם גבינה פרמזן (לא חובה)
לכבד:
1/2 ק"ג כבד עוף/אווז/ עגל
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
2 כוסות פטריות טריות
1/4 כוס שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה
לפולנטה:
מרתיחים מים וחמאה/מחמאה בסיר. מוסיפים את קמח התירס בזרימה דקה ומערבבים בכף עץ עד שהקמח נספג. ממשיכים לערבב (מוסיפים את גבינת הפרמזן). מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפולנטה מסמיכה.
לכבד
1. על מחבת עבה מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד זהבה מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור וכמון
2. מוסיפים את הכבדים למחבת ומבשלים כ 2 דקות לצד.
(ניתן לעשות את הכבדים צלויים על מצלית ביתית)
להגשה:
בצלחת עמוקה ממלאים 2 כפות פולנטה מעל מסדרים כמות של כבד ומעל את הבצלים המטוגנים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון