הוראות הכנה
מרכיבים
למרמלדה:
40 גר' מחמאה
4 כפות שמן
6 בצלים סגולים פרוסים
2 כפות סוכר חום
4-5 כפות חומץ בן יין אדום או פטל
4 כפות יין מרסלה
לכבד:
18 כבדי עוף טריים
כוס קמח
100 גר' מחמאה
3 כפות שמן
6 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. למרמלדה: ממיסים החמאה עם השמן במחבת כבדה, מוסיפים בצל ומטגנים עד השקפה. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומטגנים עוד 5 דק'. מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד 5 דק'. מוסיפים את היין ומבשלים עוד 5 דק' על אש נמוכה.
2. לכבד: מסירים מהכבד גידים, שוטפים ומייבשים. מקמחים ומנערים משאריות הקמח.
3. ממיסים במחבת כבדה את החמאה והשמן, מטגנים את הכבדים בקבוצות קבוצות 2-3 דק' מכל צד. מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקום חם.
4. מחזירים את כל הכבדים למחבת, מוסיפים את החומץ ומטגנים דקה.
5. מחלקים את ריבת הבצל לצלחות אישיות ומניחים מעליה את הכבד.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון