הוראות הכנה
מרכיבים
500 כבד עוף נקי מגידים וחתוך לפיסות בינוניות (כל פיסת כבד ל-2-3 חלקים
750 גרם בצל חתוך לחצאי עיגולים(לחצות הבצל לרוחב ואז פרוסות)
כף סוכר חום(אפשר גם לבן)
שמן לטיגון
1/4 כוס יין (רצויי מתקתק)
מלח פלפל
פרוסות לחם לבן או חלה לבנה כמספר הסועדים
אופן ההכנה
הכנת ריבת הבצל
מחממים מעט שמן ומוסיפים את הבצל ולבשל על אש נמוכה-בינונית כ-45 דקות, לערבב מעת לעת על מנת שלא יחרך. מדובר בבישול ולא בטיגון. בשלב זה הבצל מפריש את הסוכרים. בגמר הבישול יש להוסיף כף סוכר חום/לבן לערבב עד שהסוכר נמס ולהוסיף את היין לתבל במעט מלח ופלפל. התוצר צריך להיות סמיך וצמיג. במידה ויש נוזלים רבים מידיי הגבירו את האש וצמצמו את הרוטב....בזהירות לא לשרוף.
הכנת הכבד
מעט שמן מטגנים את הכבד שיהיה שחום מבחוץ וורדרד בתוכו מדובר בערך ב-5 עד 10 דקות אין בעיה כי יהיה "עשויי טוב" אולם יש לכבד נטיה להתקשות ואזיי טעמו נפגם. מתבלים רק לקראת סוף הטיגון במלח ופלפל.
מהלחם קורצים באמצעות ספל או "רינג" טבעות גדולות ככל שניתן וקולים בתנור רק למידה שהקרום יהפוך קרנצי והתוך רך
הכנת המנה
מניחים עיגול לחם קלויי עליו ריבת בצל ומעל את הכבד בערמה
טיפים ל"מתקדמים" אפשר להחליף את החלם ב"בריוש" אפשר טוסטונים קנויים
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון