הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1/2קילו כבד עוף
2בצלי ענק פרוסים לפרוסות דקות
4ביציםקשות
1/4עד 1/2 כוס שמן או/ 150 ג"ר מחמאה
1כפית מלח
1כפית פלפל לבן או שחור גרוס עבה
1/4כפית קנמון טחון
קמצוץ ציפורן טחונה
1 כף ברנדי
1 כף סילאן תמרים או 1/4 כוס יין קידוש או 1/4 כוס קלבדוס
אופן ההכנה
אופן הכנה
1.במחבת עם שמן מטגנים הבצל עד אידוי מנמיחים את האש ומטגנים עוד כ 5 דקות
עד הזהבה
2.מוסיפים את הכבדים ומגבירים את הלהבה ומטגנים אותם כ 5 דקות לערך מוסיפים את
התבלינים הסילאן ומערבבים 3-2דקות.
מוציאים עם כף טיגון את הכבדים והבצל לקרש חיתוך וקוצצים ידנית
(אין להשתמש בקוצצים חשמליים תקבלו משחה) עד דק (פרורים)מעבירים
לכלי עמוק קוצצים את הביצים עד דק ומקפלים עם הכבד מספר דקות עד
שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים מנוזלי האידוי עד למידת
הרטיבות הרצויה )מניחים ל 15 דקות במקרר ובודקים שהעיסה לא יבשה
מדי באם יבשה מוסיפים עוד מעט נוזלים
מתקנים תיבול מלח פלפל ובתאבון
רעיונות הגשה
ניתןלהגיש בחצי עגבניה שרוקנה בליווי בצל קצוץ וביצה קשה קצוצה
או בחלבון של חצי ביצה עם חלמון מגורר מעל ובצל קצוץ
פרוסת טוסט מבאגט או חלה כמצע לכבד עם פרוס
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון