הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג כבד עוף
4 בצלים קצוצים דק
שמן לטיגון
4 ביצים קשות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שומן אווז או עוף (למי שמכיר אותו בשם: "שמאלץ") מי שלא מעוניין לא חייב, אך עליי לציין
כי זה מה שנותן ייחודיות לכבד הקצוץ וטעם של פעם. בשדה הערות אני ארשום איך מכינים אותו.
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומנקזים מן השמן ושומרים את הבצל המטוגן בצד. מטגנים את הכבדים בשמן על אש קטנה כ- 15 דקות או עד שיתייבשו ומסננים מהשמן.
טוחנים יחד את הכבד, הבצל המטוגן והביצים הקשות עם המלך והפלפל במטחנת בשר. מוסיפים את שומן האווז וטוחנים שנית, מעבירים לכלי מכוסה ומאחסנים במקרר.
מגיש:
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון