הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם כבד עוף - טריים
6 ביצים
שומן עוף
שמן זית
5 בצל - (ארבעה פרוסים דק ועוד אחד קצוץ דק)
מלח
פלפל
1 כפית/ות חומץ בלסמי
0.5 כפית/ות סוכר חום
אופן ההכנה
הכנת שמאלץ ביתי: אצל אותו קצב עופות בשוק קונים בפרוטות כמות נאה של עורות ושומן של עוף. כשמגיעים הביתה, קוצצים את העורות והשומן לפיסות בגודל 2-1 ס"מ. קוצצים דק בצל אחד ומוסיפים לו מעט מלח. ממיסים את פיסות השומן והעורות בסיר כבד על להבה בינונית. מערבבים בכף עץ ולא מרפים עד שרצועות העור הופכות שחומות ופריכות. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שיזהיב. מעבירים את תכולת המחבת לכלי, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור עד שהשומן נקרש והופך לשמאלץ. שומרים במקרר ומשתמשים (מלבד במתכון כבד קצוץ) למריחה על לחם, לטיגון ביצים או לכל מלאכת טיגון אחרת.
הכנת הכבד הקצוץ: מכניסים את הביצים לסיר קטן. מוסיפים חצי כפית מלח ומים עד לכיסוי נדיב. מביאים הכל לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מכסים את הסיר וממתינים רבע שעה. מסננים את המים החמים ויוצקים במקומם לסיר מים קרים שיעצרו את הבישול ויותירו את הביצים קשות במידה, אך עם טעם ומרקם אידיאליים. קולפים את הביצים וחותכים לרבעים.
במחבת כבדה במיוחד מחממים על להבה בינונית ארבע כפות שמאלץ יחד עם שתי כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים (את הבצל הקצוץ שומרים לסוף). ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד לשקיפות. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את המחבת היטב (אם אין מכסה אז עם נייר אלומיניום) ומבשלים שלושת רבעי השעה. מסירים את הכיסוי ומוסיפים את חומץ הבלסמי ואת הסוכר. מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והבצלים נעשים שחומים. מסירים מהאש.
במחבת אחרת מחממים על להבה גדולה שתי כפות שמאלץ יחד עם כף שמן זית. מוסיפים את הכבדים. ממליחים ומפלפלים. מטגנים שלוש דקות והופכים לצד השני. ממליחים ומפלפלים, מטגנים שלוש דקות ומסירים מהאש.
מעבירים את תכולת שתי המחבתות (עם השמן!) ואת הביצים למעבד מזון והופכים את הכל לממרח במרקם שאוהבים. מעבירים את הממרח לקערה. מוסיפים את הבצל הקצוץ מערבבים. כמויות השמאלץ ניתנות להגדלה, כאשר את המידה והגבול קובע הקרדיולוג
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון