כבד קצוץ פולני אמיתי של סבתא שרה, כל שישי בערב כולם מחכים למנה הזאת וגם כמובן לקרפלך והבלינצ`ס בשר אבל את המתכונים האלו נכתוב בהזדמנות אחרת.. לקחתי קצת חופש עם כתיבת המתכון והחלפתי את השמאלץ ( שומן עוף) בשמן זית שגם יוצא מצוין, אבל אם אתם מהמהדרין ויש לכם שמאלץ.. תשתמשו בו 🙂 br br
|
|
|
כבד קצוץ פולני אמיתי של סבתא שרה, כל שישי בערב כולם מחכים למנה הזאת וגם כמובן לקרפלך והבלינצ`ס בשר אבל את המתכונים האלו נכתוב בהזדמנות אחרת.. לקחתי קצת חופש עם כתיבת המתכון והחלפתי את השמאלץ ( שומן עוף) בשמן זית שגם יוצא מצוין, אבל אם אתם מהמהדרין ויש לכם שמאלץ.. תשתמשו בו 🙂 br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית ( או שמאלץ - שומן עוף)
1/2 כוס בצל קצוץ
150 ג` כבד עוף או בקר
2 ביצים קשות
מלח ופילפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בשמן זית ( או שומן עוף) עד להשחמה קלה
חותכים את הכבד לרצועות מוסיפים אותם למחבת וממשיכים לטגן תוך כדיי בחישה עד שייעלם צבע הדם האדום
טוחנים את הבצל והכבד עם הביצים, מתבלים במלח ופילפל, מקררים כשעתיים במקרר ומגישים, בתאבון!
במנה 190 קל`, 11 ג` חלבון, 11 ג` שומן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון