חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבש ואורז חגיגי [ מנסף] בנוסח ערבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל יחודי לחגיגות [ חתונות , מסיבות , וחגים ]בעולם הערבי .
כבש ואורז חגיגי [ מנסף] בנוסח ערבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל יחודי לחגיגות [ חתונות , מסיבות , וחגים ]בעולם הערבי .
הוראות הכנה
מרכיבים
8 נתחי בשר כבש רצוי כתף כ150 גרם כל נתח
100 גרם צנובר
פלפל שחור
מלח
חצי כוס שמן זית
6 יחדות פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
קורט קינמון
כליטר מים
לאורז:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
קורט קינמון
50 גרם צימוקים לבנים ללא חרצנים
מלח
אופן ההכנה
מחממים במחבת גדולה את כל כמות השמן מוסיפים את הצנובר ומטגנים להזהבה קלה
[ יש להזהר שהצנובר לא ישרף ] ומייד מסננים את הצנובר ומצננים .
באותה המחבת ואותו השמן מטגנים את בשר הכבש עד לסגירה [ כ 3 דקות ].
מוצאים את הכבש מהמחבת ומצננים מעט .
מרתיחים בסיר גדול כ ליטר מים מוסיפים את הבשר הפלפל האנגלי עלי הדפנה וקורט הקינמון.
מבשלים על אש קטנה 3 שעות .
מוצאים את שארית השמן במחבת [ לא שוטפים את המחבת בשלב זה ] מוסיפים למחבת את תבליני האורז וכף שמן מערבבים היטב מוסיפים את האורזו הצימוקים ומטגנים תוך כדי עירבוב כ3 דקות
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים קלות ומבשלים את האורז 20 דקות על אש נמוכה וסיר סגור ואטום .
מסדרים צלחת מקושטת ומרופדת בעלי חסה מוסיפים את האורז ומסביב לו נתחי הבשר [ ללא עלי הדפנה והפלפל האנגלי]
וזורים מעל את בצנובר מגישים חם [ ניתן גם להגיש במנות אישיות בתחתית הצלחת להניח פיתה עירקית ומעל לסדר את האורז והבשר ולזרות את הצנובר מעל].
בתאבון!!
מגיש: עוזרד
מקור: מסעדת רוז
שתף את המתכון