הוראות הכנה
מרכיבים
8 נתחי בשר כבש רצוי כתף כ150 גרם כל נתח
100 גרם צנובר
פלפל שחור
מלח
חצי כוס שמן זית
6 יחדות פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
קורט קינמון
כליטר מים
לאורז:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
קורט קינמון
50 גרם צימוקים לבנים ללא חרצנים
מלח
אופן ההכנה
מחממים במחבת גדולה את כל כמות השמן מוסיפים את הצנובר ומטגנים להזהבה קלה
[ יש להזהר שהצנובר לא ישרף ] ומייד מסננים את הצנובר ומצננים .
באותה המחבת ואותו השמן מטגנים את בשר הכבש עד לסגירה [ כ 3 דקות ].
מוצאים את הכבש מהמחבת ומצננים מעט .
מרתיחים בסיר גדול כ ליטר מים מוסיפים את הבשר הפלפל האנגלי עלי הדפנה וקורט הקינמון.
מבשלים על אש קטנה 3 שעות .
מוצאים את שארית השמן במחבת [ לא שוטפים את המחבת בשלב זה ] מוסיפים למחבת את תבליני האורז וכף שמן מערבבים היטב מוסיפים את האורזו הצימוקים ומטגנים תוך כדי עירבוב כ3 דקות
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים קלות ומבשלים את האורז 20 דקות על אש נמוכה וסיר סגור ואטום .
מסדרים צלחת מקושטת ומרופדת בעלי חסה מוסיפים את האורז ומסביב לו נתחי הבשר [ ללא עלי הדפנה והפלפל האנגלי]
וזורים מעל את בצנובר מגישים חם [ ניתן גם להגיש במנות אישיות בתחתית הצלחת להניח פיתה עירקית ומעל לסדר את האורז והבשר ולזרות את הצנובר מעל].
בתאבון!!
מגיש:
מקור: מסעדת רוז
שתף את המתכון