הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים, קצוצים דק
4 חבושים, חתוכים לקוביות ונקיים
1 קילו בשר כתף כבש, חתוך לקוביות בינוניות
200 גרם שזיף יבש גדול
3 כפות שמן
כף רסק עגבניות
¼ כפית כמון
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית מלח
4 שני שום קצוצות
½ כפית כוסברה טחונה [ זרעי גד ]
1 כף סלרי שורש מגורר
4 כוסות מים
אופן ההכנה
מחממים על האש, סיר רחב עם השמן, ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום
החבושים ורסק העגבניות, בוחשים היטב במשך כ 5 דקות ,ומוסיפים את הבשר .
מבשלים תוך כדי עירבוב מתמיד כ 5 דקות נוספות , מתבלים את התבשיל בכל התבלינים .
מוסיפים 4 כוסות מים ואת הסלרי ובוחשים היטב .
לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה לערבב , מדי פעם, בהשגחה שלא יחרך .
אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים.
מגישים חם בלוית אורז לבן !
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מצלאוי
שתף את המתכון