הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
75 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
1/3 כוס (46 גרם) קמח
¼ כוס (25 גרם) קקאו הולנדי (בחנויות המתמחות)
1/8 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
2 ביצים בטמפרטורת החדר
החומרים לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס בהיר ("קארו" בסופרמרקט)
הכלים:
2 תבניות של 24 שקעים (חצאי כדורים) בקוטר ½3 ס"מ, מסיליקון, משומנות
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני-נמוך (160°c).
2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערת מתכת מעל לסיר אדים (בן מארי), מסירים מן האש , מעבירים לקערה גדולה ומצננים בצד לחום פושר.
3. מנפים ביחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח לקערה בינונית.
4. מוסיפים את סוכר הווניל לתערובת השוקולד, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכף עץ לאחר כל הוספה. מוסיפים את תערובת הקמח, מערבבים נמרצות בכף 1 דקה, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לחלקה ומבריקה.
5. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ, מזלפים לשקעים שבתבנית עד לגובה 2/3 מכל שקע. מניחים את התבנית עם השקעים על תבנית אפייה שטוחה, ואופים כ-9 דקות, עד שה"בראוניז" יציבים אבל עדיין רכים במרכז, וכשמחדירים קיסם פנימה - הוא יוצא עם פירורים לחים.
מצננים בתבנית על רשת 8 דקות, הופכים ומחלצים את ה"בראוניז" מן השקעים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
אופן הכנת ציפוי השוקולד:
6. ממיסים את השוקולד בקערת מתכת בינונית, יחד עם השמנת וסירופ התירס מעל לסיר אדים (בן מארי) ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מסירים מן האש ומניחים בצד.
7. מניחים את הרשת עם ה"בראוניז" על תבנית אפייה שטוחה. טובלים כל עוגייה בצפוי (מצפים רק את החלק הכדורי ) ומניחים מעל לרשת. מניחים את התבנית עם הרשת במקרר לשעה או יותר לייצוב.
מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון