הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ קטן
1/2 קופסא רסק עגבניות (50 גר`)
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות פירורי לחם/מצה
לתבשיל:
1 בצל גדול קצוץ
1 כרישה גדולה פרוסה לעיגולים
1/8 כוס שמן
1 קופסא רסק עגבניות קטן (100 גר`)
1 ק"ג שעועית ירוקה או לוביה טריה או שקית שעועית ירוקה (סנפרוסט)
3-4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כף סוכר
מים חמים לבישול
אופן ההכנה
1. מוציאים את חוטי התרמילים של השעועית או הלוביה הטריה וחותכים לחתיכות בגודל
של כ 8 ס"מ ושוטפים היטב
2.מערבבים היטב את כל מרכיבי כדורי הבשר ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר ל10 דקות
**אני אישית אוהב לטגו כמהה את כדורי הבשר עד הזהבה קלה לפני בישולן
3.בסיר רחב מטגנים את הבצל והכרישה עד הזהבה קלה, מוסיפים את רסק העגבניות
והתבלינים ומטגנים עוד 3דקות תוך ערבוב עד קבלת צבע אדום עז
מוסיפים מעט מים ומערבבים היטב.
4.מוסיפים את השעועית הירוקה או הלוביה ומבשלים בסיר סגור.
5.בינתיים יוצרים כדורים מהבשר, מוסיפים מעט מים לסיר ואת כדורי הבשר.
6.מבשלים 45 דק` בסיר סגור כאשר מידי פעם מנערים את הסיר כדי שהכדורים יצופו
ברוטב ויתבשלו היטב.
מגיש:
מקור: CooknBakehttps://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1490045
שתף את המתכון