הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר מס' 6 (פילה מדומה)
1 בצל גדול
2 שני שום גדולות מעוכות
2 ביצים מס' 1
1 תפוח אדמה גדול
1 כף תבלין גריל עוף (או תבלין דומה)
2 כפות גדושות פירורית מתובלת
1 כפית שטוחה מלח דק
½ כפית אבקת אפיה
לרוטב:
3 קופסאות רסק עגבניות
8 כוסות מים
4 עלי דפנה
½ כפית זנגביל טחון (או מגורד טרי משורש)
1 כף גדושה אורגנו טחון
3 כפיות סוכר (או ממתיק אחר בכמות דומה, לשומרי דיאטה)
¾ כוס קטשופ
1 כפית אבקת מרק עוף "קנור"
2 כפות אבקת קורנפלור
אופן ההכנה
להפשיר בשר לחתוך לחתיכות נוחות לטחינה ולטחון במטחנת בשר בשני שלבים (תחילה גס ואח"כ עדין)
לבשל במיקרוגל תפוח האדמה (לחרוץ מס' חתכים בקליפה ולבשל 4 דקות מכל צד)
לקלף את הבצל, לחתוך גס ולטחון אחרי הבשר.
לקלוף את תפוח האדמה שהתבשל (והתקרר בינתיים) ולטחון גם כן.
להעביר את החמרים הטחונים לקערת המערבל, להוסיף ביצים וכל יתר החמרים ולערבב היטב עד קבלת עיסה אחידה. (הערבוב הטוב חשוב להצלחת התבשיל)
להכניס את קערת המערבל עם תערובת הקציצות למקרר עד גמר הכנת הרוטב.
בסיר גדול (5 ליטר) להוסיף את כל החמרים לרוטב ולבשל , תוך ערבוב עד רתיחה.
להקטין את האש (כדי לשמור על רתיחה עדינה) להוציא את תערובת הקציצות מן המקרר וליצור כדורים בקוטר כ-3 ס"מ (מומלץ להרטיב את הידיים כדי שהכדורים יצאו יפה.
להוסיף את הכדורים לרוטב ולבשל ½ שעה על להבה בינונית (רתיחה עדינה. אפשר לכסות במכסה ולהשגיח שלא יגלוש מן הסיר.
בגמר הבישול להוציא את הכדורים בעזרת כף מחוררת לכלי נפרד.
להמיס 2 כפות קורנפלור במעט מים קרים ולהוסיף לרוטב (לאחר הוצאת הכדורים).
להמשיך לבשל תוך ערבוב עד קבלת רוטב סמיך.
לאכסן את הרוטב בנפרד מכדורי הבשר.
להגשה:
לחמם את הכדורים ולהגיש לשולחן כאשר הרוטב, המחומם גם הוא, בכלי נפרד.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון