חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי בשר ברוטב עגבניות - מאכל טעים למי שנמאס לו לטגן קציצות. brההכנה איננה מסובכת -יש להקפיד על ערבוב אחיד (רצוי במערבל מזון) brכמוכן רצוי לתת לתערובת להתיצב ולספוג טעמים במקרר לפני הבשול.
כדורי בשר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי בשר ברוטב עגבניות - מאכל טעים למי שנמאס לו לטגן קציצות. brההכנה איננה מסובכת -יש להקפיד על ערבוב אחיד (רצוי במערבל מזון) brכמוכן רצוי לתת לתערובת להתיצב ולספוג טעמים במקרר לפני הבשול.
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר מס' 6 (פילה מדומה)
1 בצל גדול
2 שני שום גדולות מעוכות
2 ביצים מס' 1
1 תפוח אדמה גדול
1 כף תבלין גריל עוף (או תבלין דומה)
2 כפות גדושות פירורית מתובלת
1 כפית שטוחה מלח דק
½ כפית אבקת אפיה
לרוטב:
3 קופסאות רסק עגבניות
8 כוסות מים
4 עלי דפנה
½ כפית זנגביל טחון (או מגורד טרי משורש)
1 כף גדושה אורגנו טחון
3 כפיות סוכר (או ממתיק אחר בכמות דומה, לשומרי דיאטה)
¾ כוס קטשופ
1 כפית אבקת מרק עוף "קנור"
2 כפות אבקת קורנפלור
אופן ההכנה
להפשיר בשר לחתוך לחתיכות נוחות לטחינה ולטחון במטחנת בשר בשני שלבים (תחילה – גס ואח"כ עדין)
לבשל במיקרוגל תפוח האדמה (לחרוץ מס' חתכים בקליפה ולבשל 4 דקות מכל צד)
לקלף את הבצל, לחתוך גס ולטחון אחרי הבשר.
לקלוף את תפוח האדמה שהתבשל (והתקרר בינתיים) ולטחון גם כן.
להעביר את החמרים הטחונים לקערת המערבל, להוסיף ביצים וכל יתר החמרים ולערבב היטב עד קבלת עיסה אחידה. (הערבוב הטוב חשוב להצלחת התבשיל)
להכניס את קערת המערבל עם תערובת הקציצות למקרר עד גמר הכנת הרוטב.
בסיר גדול (5 ליטר) להוסיף את כל החמרים לרוטב ולבשל , תוך ערבוב עד רתיחה.
להקטין את האש (כדי לשמור על רתיחה עדינה) להוציא את תערובת הקציצות מן המקרר וליצור כדורים בקוטר כ-3 ס"מ (מומלץ להרטיב את הידיים כדי שהכדורים יצאו יפה.
להוסיף את הכדורים לרוטב ולבשל ½ שעה על להבה בינונית (רתיחה עדינה. אפשר לכסות במכסה ולהשגיח שלא יגלוש מן הסיר.
בגמר הבישול – להוציא את הכדורים בעזרת כף מחוררת לכלי נפרד.
להמיס 2 כפות קורנפלור במעט מים קרים ולהוסיף לרוטב (לאחר הוצאת הכדורים).
להמשיך לבשל תוך ערבוב עד קבלת רוטב סמיך.
לאכסן את הרוטב בנפרד מכדורי הבשר.
להגשה:
לחמם את הכדורים ולהגיש לשולחן כאשר הרוטב, המחומם גם הוא, בכלי נפרד.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון