חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר ברוטב עגבניות על מצע של אורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי בשר ברוטב עגבניות על מצע של אורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
175 גר' כבד עוף
½ קג' חזה עוף טחון - רצוי טרי
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצים
מלח, לפי הטעם
פלפל טחון טרי, לפי הטעם
1 כפית רוטב וורצ'סטר
2 כפות פירורי לחם
פרוסת חלה רטובה
לרוטב:
½ ליטר מיץ עגבניות
מלח ופלפל טחון טרי, לפי הטעם
1 כפית רוטב וורצ'סטר
¼ כפית סוכר
2 כפות מיץ לימון טבעי
לאורז:
1 כוס אורז לבן
1 ביצה
¼ 2 כוסות מים
25 גר' מרגרינה
מעט מלח
אופן ההכנה
כדורי הבשר:
1. לאחר צליית הכבד (בשל דרישות הכשרות) טוחנים את הכבד.
2. לערבב עם בשר העוף הטחון ויתר המצרכים בקערה.
3. ליצור כדורים בגודל של כ-5 ס"מ.
4. לטגן בשמן, במחבת בינונית, עד לגוון חום.
5. להעביר את כדורי הבשר לסיר בינוני ולהוסיף את מצרכי הרוטב.
6. לבשל כ- 30 דקות, בסיר מכוסה חלקית, עד שהרוטב מסמיך.
7. להגיש על מצע אורז.
להכנת האורז:
1. להרתיח את המים בתוספת המרגרינה והמלח.
2. להוסיף למים הרותחים את כוס האורז.
3. לכסות היטב את הסיר ולבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות.
4. לאחר 20 דקות לכבות ולהשאיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון