הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר
600 גר' בשר טחון, רזה.
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
1 ביצה טרופה
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור.
לרוטב (שהוא הסוד):
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/3 כוס ליקר תפוזים
1/2 כוס מים
1/2 כוס מייפל אמיתי
כפית שטוחה אבקת קארי
אופן ההכנה
1. מכינים את עיסת הבשר ומשהים במקרר לשעה להתגבשות.
2. יוצרים כדורים קטנטנים.
3. מבשלים בסיר עמוק וצר את כל חומרי הרוטב, וכשהם רותחים, מגלישים פנימה את כדורוני הבשר. לא בבת אחת. סבלנות. מכניסים כמה, וממתינים שירתח שוב, וממשיכים.
4. מתקנים תיבול. הרוטב צריך לכסות את הכדורים. אם חסר רוטב, מוסיפים מעט מיץ תפוזים ורוטב מייפל בהתאמה.
5. אחרי שרותח, מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהרוטב הופך לזיגוג.
6. מגישים על אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון