הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למרק :
3 סלקים בינוניים (600 גרם)
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום קצוצה
1 כף בהרת
3 כוסות מים
מיץ סחוט מלימון גדול
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
מלח
לכדורי הבשר:
3 כפות בצל מטוגן (מהבצל של המרק, ראו שלב 2)
500 גרם בשר בקר טחון
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס סולת
1/3 כוס פירורי לחם יבשים
1 ביצה טרופה
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4 כפית בהרת
מלח
מים
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת המרק :
1. קולפים את הסלקים, חוצים אותם לאורכם ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מורידים 3 כפות מהבצל לקערת ערבוב ומשאירים לתערובת הכדורים. מוסיפים לבצל שבסיר את הסלקים הפרוסים ואת השום ומערבבים היטב. מוסיפים בהרת, סוכר, מים, מיץ לימון ופלפל ומתבלים בכפית מלח. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה עד שגומרים להכין את כדורי הבשר.
3. מוסיפים את הבשר הטחון לבצל המטוגן שבקערת הערבוב. מוסיפים פטרוזיליה, שום, סולת, פירורי לחם, ביצה טרופה, תבלינים ו 1/4 כוס מים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה ונוחה לעיצוב - מוסיפים עוד מים אם יש צורך. צרים מהתערובת 24 כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
4. מגביהים את הלהבה מתחת לסיר המרק ומביאים אותו לרתיחה. מוסיפים את הכדורים למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 45 דקות. מגישים חם עם אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון