חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר וסולת במרק סלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משתף אותכם בתבשיל שהכנתי לשבת, שוש (אלופה,עירקית או לא)הוסיפה לתבשיל קובות לאחר שהוצאנו את הקציצות האדומות.
כדורי בשר וסולת במרק סלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משתף אותכם בתבשיל שהכנתי לשבת, שוש (אלופה,עירקית או לא)הוסיפה לתבשיל קובות לאחר שהוצאנו את הקציצות האדומות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למרק :
3 סלקים בינוניים (600 גרם)
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום קצוצה
1 כף בהרת
3 כוסות מים
מיץ סחוט מלימון גדול
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
מלח
לכדורי הבשר:
3 כפות בצל מטוגן (מהבצל של המרק, ראו שלב 2)
500 גרם בשר בקר טחון
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס סולת
1/3 כוס פירורי לחם יבשים
1 ביצה טרופה
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4 כפית בהרת
מלח
מים
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת המרק :
1. קולפים את הסלקים, חוצים אותם לאורכם ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מורידים 3 כפות מהבצל לקערת ערבוב ומשאירים לתערובת הכדורים. מוסיפים לבצל שבסיר את הסלקים הפרוסים ואת השום ומערבבים היטב. מוסיפים בהרת, סוכר, מים, מיץ לימון ופלפל ומתבלים בכפית מלח. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה עד שגומרים להכין את כדורי הבשר.
3. מוסיפים את הבשר הטחון לבצל המטוגן שבקערת הערבוב. מוסיפים פטרוזיליה, שום, סולת, פירורי לחם, ביצה טרופה, תבלינים ו 1/4 כוס מים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה ונוחה לעיצוב - מוסיפים עוד מים אם יש צורך. צרים מהתערובת 24 כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
4. מגביהים את הלהבה מתחת לסיר המרק ומביאים אותו לרתיחה. מוסיפים את הכדורים למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 45 דקות. מגישים חם עם אורז לבן.
מגיש: קיבי
מקור:
שתף את המתכון