הוראות הכנה
מרכיבים
250 ג"ר חזה עוף טחון
250 ג"ר חזה הודו טחון
3 פרוסות לחם או חלה מיום קודם
½ כוס שמנת צמחית
½ בצל קצוץ
1 ביצה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל לבן
קמצוץ פלפל אנגלי טחון,קמצוץ קינמון, קמצוץ כמון, קמצוץ סוכר
2 כפות מחמאה
4 כפות שמן שמן זית
לרוטב
2 כפות מחמאה
½ כף קמח
½ כוס מרק בשר (ניתן לעשות מאבקת מרק)
אופן ההכנה
1. קוצצים את פרוסות הלחם בקוצץ ומוסיפים לו ½ כוס שמנת צמחית
מערבבים עד שהשמנת נספגת בפרורי הלחם.
2. מערבבים את הבשר, פרורי הלחם, הבצל, התבלינים והביצה בקערה
מערבבים עד קבלת עיסה אחידה ומעמידים בצד ל 5 דקות.
3. מרטיבים את היד במים ויוצרים כדורי בשר קטנים ומניחים על מגש
4.ממיסים 2 כפות מחמאה ו-4 כפות שמן זית במחבת טפלון ומטגנים את כדורי הבשר
מכל הצדדים. מוציאים למגש עם נייר סופג.
5. באותה מחבת ממיסים עוד 2 כפות מחמאה מוסיפים חצי כף שמן, קמח, וחצי כוס ציר מרק
בשר ומערבבים ללא הפסקה עד הסמכת הציר.
6. מגישים כמה כדורי בשר ומעליהם יוצקים מעט מהרוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון