הוראות הכנה
מרכיבים
ליטר חלב 3% שומן
1/2 ק"ג אבקת חלב מלא
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט ציפורן טחונה
100 גרם חמאה
שמן לטיגון עמוק
חתיכה מרובעת של בד גאזה
לרוטב:
2 כוסות מים
1 ק"ג סוכר
2 כפות דבש
אופן ההכנה
. בסיר גדול מחממים את החלב והלימון עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה (אבל משאירים במצב רתיחה) עד שהחלב נקרש ומצטמצם.
2. לוקחים את הבד ומניחים אותו מעל קערה עמוקה ושופכים לתוכו את החלב.
3. עוטפים את החלב טוב טוב מלמעלה ושמים צלחת גדולה כדי ליצור לחץ על הבלגן. משאירים מחוץ למקרר למשך כל הלילה.
4. למחרת לוקחים בערך 3/4 כוס מהגבינה שנוצרה ומערבבים בקערה גדולה עם אבקת החלב עד שנוצרת תערובת דייסתית.
5. מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והציפורן בקערה ומוסיפים לה את התערובת של הגבינה.
6. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים אותה לקערה. מערבבים טוב עד שנוצר בצק חלק.
7. מכסים את הקערה ושמים במקרר למשך 12 שעות לפחות.
8. שמים את המים בסיר עמוק יחד עם הדבש והסוכר ומרתיחים, נוצר קצף למעלה שאותו מסירים בעזרת כפית.
9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שנוצר לנו מעין רוטב קרמל מתוק וסמיך.
10. מורידים מהאש ומניחים בקערה (לא במקרר כי זה יקרש).
11. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (יוצאים בערך 25 כדורים) ומכסים בבד לח (שלא יתיבשו).
12. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את הכדורים בשמן עד שהם מזהיבים קלות ומעבירים אותם לקערה עם הרוטב.
13. משאירים את הכדורים לספוג את הרוטב במשך מספר שעות. לפני ההגשה - מחממים את הכדורים עם הרוטב למספר דקות ומגישים עם חיוך גדול על הפנים.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון