חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי גבניה הודים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי גבניה הודים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ליטר חלב 3% שומן
1/2 ק"ג אבקת חלב מלא
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט ציפורן טחונה
100 גרם חמאה
שמן לטיגון עמוק
חתיכה מרובעת של בד גאזה
לרוטב:
2 כוסות מים
1 ק"ג סוכר
2 כפות דבש
אופן ההכנה
. בסיר גדול מחממים את החלב והלימון עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה (אבל משאירים במצב רתיחה) עד שהחלב נקרש ומצטמצם.
2. לוקחים את הבד ומניחים אותו מעל קערה עמוקה ושופכים לתוכו את החלב.
3. עוטפים את החלב טוב טוב מלמעלה ושמים צלחת גדולה כדי ליצור לחץ על הבלגן. משאירים מחוץ למקרר למשך כל הלילה.
4. למחרת לוקחים בערך 3/4 כוס מהגבינה שנוצרה ומערבבים בקערה גדולה עם אבקת החלב עד שנוצרת תערובת דייסתית.
5. מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והציפורן בקערה ומוסיפים לה את התערובת של הגבינה.
6. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים אותה לקערה. מערבבים טוב עד שנוצר בצק חלק.
7. מכסים את הקערה ושמים במקרר למשך 12 שעות לפחות.
8. שמים את המים בסיר עמוק יחד עם הדבש והסוכר ומרתיחים, נוצר קצף למעלה שאותו מסירים בעזרת כפית.
9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שנוצר לנו מעין רוטב קרמל מתוק וסמיך.
10. מורידים מהאש ומניחים בקערה (לא במקרר כי זה יקרש).
11. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (יוצאים בערך 25 כדורים) ומכסים בבד לח (שלא יתיבשו).
12. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את הכדורים בשמן עד שהם מזהיבים קלות ומעבירים אותם לקערה עם הרוטב.
13. משאירים את הכדורים לספוג את הרוטב במשך מספר שעות. לפני ההגשה - מחממים את הכדורים עם הרוטב למספר דקות ומגישים עם חיוך גדול על הפנים.
מגיש: קרןנ
מקור: ynet
שתף את המתכון