הוראות הכנה
מרכיבים
- ½ ק"ג דג טחון (פילה בקלה או מרלוזה או קרפיון - לפי הטעם)
- 1 שקית של אבקת פלאפל (ניתן לקנות בכל חנות מכולת)
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- 2 כפות קמח תופח
- 1-2 ביצים (לפי סמיכות התערובת)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- כף בצל מטוגן (אפשר קנוי-ניתן למצוא באיזור התבלינים)
-¾ כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הדג הטחון, ומוסיפים את שאר החומרים (חוץ מפירורי הלחם).
- לשים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת.
- יוצרים, בעזרת ידיים רטובות , מעין כדורי פלאפל וטובלים בפירורי הלחם.
- מטגנים את הקציצות מספר דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב חום.
- מניחים על נייר סופג.
- מגישים עם סלט ירקות ורוטב אלף האיים.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון