הוראות הכנה
מרכיבים
1ק"ג דג קרפיון נקי + הראש
4, פרוסות חלה יבשה או לחם לבן ללא הקליפה
(בפסח במקום החלה כ- 8 כפות קמח מצה)
1 בצל בינוני מגורד בפומפיה גסה וסחוט
2 ביצים טרופות. 2 כפיות שמן.
2 כפות סוכר.
להכנת הציר
1 שורש פטרוזיליה קצוץ + 2-3 כפות שורש כרפס קצוץ.
2 עלי דפנה + 7-8 גרגרי פלפל אנגלי.
1 כף סוכר . מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 גזר חתןך לטבעות
3-4 כוסות מים.
אופן ההכנה
לפלט את הדג (להפריד את הבשר מהעצמות) (למי שלא קשה להוריד גם את העור ואז
הקציצות יוצאות לבנות ויפות), להשרות היטב את הלחם במים ולאחר מכן לסחוט היטב, לטחון במטחנת בשר את הדג (ללא העצמות) עם הלחם הסחוט לקערה. להוסיף לתערובת את הבצל המגורד , את הביצים הטרופות, מוסיפים 2 כפות סוכר, מלח , ופלפל שחור או לבן .
בסיר בגודל בינוני מרתיחים כ 3-4 כוסות מים עם ירקות השורש עלי דפנה, פלפל אנגלי, סוכר. ואז: להרטיב ידיים ליצור קציצות יפות ולהכניס בעדינות לציר הרותח +הראש.
לבשל כ שעה וחצי עד שעתיים בסיר מכוסה על סף רתיחה. בתאבון....
יעקב.
אני אישית נוהג לבשל בסיר קטן לחוד את עצמות הדג( האידרה והסנפירים) ולאחר מיכן לסנן
ולהוסיף את הנוזלים לציר
מגיש:
מקור: האמא הפולניה שלי זל
שתף את המתכון