חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי משמש - סילבשגומבוץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק מתפוחי אדמה מבושלים, יוצרים כדורים ממולאים במשמש ומבושלים שנית. לאחר מכן מצופים בפרורי לחם מתוקים ומטוגניםץ
כדורי משמש - סילבשגומבוץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק מתפוחי אדמה מבושלים, יוצרים כדורים ממולאים במשמש ומבושלים שנית. לאחר מכן מצופים בפרורי לחם מתוקים ומטוגניםץ
הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 קג ת"א + מלח
300 גר קמח
20 גר מרגרינה
1 ביצה גדולה
כ-400 גר שזיפים או משמשים
תפוחי אדמה
קינמון לפי טעם
80 גר אבקת סוכר
קורט מלח
לציפוי והגשה:
180 גר פירורי לחם
120 גר מרגרינה או חמאה
1/4 כפית קינמון
100 גר אבקת סוכר
אופן ההכנה
לרחוץ היטב את התפוחי האדמה ולבשל בקליפתם במים מומלחים.
לקלוף ואת הקליפתם בעודם חמים ולקרר מעט. להוסיף קמח 20 גר מרגרינה וביצה ומלח ולמעוך לבצק.
את הבצק לרדד על קרש מקומח לעובי 0.5 ס"מ לחתוך לרבועים 5*5 ס"מ ועל כל ריבוע להניח
פרי בלי גרעין להוסיף לתוך הפרי קצת קינמון מעורב עם אבקת סוכר, לסגור ולצור כדור.
לסדר את הכדורים על הקרש מקומח.
בסיר גדול ונמוך להרתיח מים מומלחים קלות ולסדר את הכדורים בשיכבה אחד בלבד.לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית 10-15 דקות עד שהכדורים צפים על פני המים.
בינתיים לטגן את הפירורי לחם עם חמאה זהירות לא לשרוף.
את הכדורים המוכנים לגלגל בפירורים המטוגנים.
לפני ההגשה לפזר קינמון עם אבקת סוכר.
מגיש: טניה
מקור: קארוי גונדל -ספר מתכונים הונגריים
שתף את המתכון