הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 קג ת"א + מלח
300 גר קמח
20 גר מרגרינה
1 ביצה גדולה
כ-400 גר שזיפים או משמשים
תפוחי אדמה
קינמון לפי טעם
80 גר אבקת סוכר
קורט מלח
לציפוי והגשה:
180 גר פירורי לחם
120 גר מרגרינה או חמאה
1/4 כפית קינמון
100 גר אבקת סוכר
אופן ההכנה
לרחוץ היטב את התפוחי האדמה ולבשל בקליפתם במים מומלחים.
לקלוף ואת הקליפתם בעודם חמים ולקרר מעט. להוסיף קמח 20 גר מרגרינה וביצה ומלח ולמעוך לבצק.
את הבצק לרדד על קרש מקומח לעובי 0.5 ס"מ לחתוך לרבועים 5*5 ס"מ ועל כל ריבוע להניח
פרי בלי גרעין להוסיף לתוך הפרי קצת קינמון מעורב עם אבקת סוכר, לסגור ולצור כדור.
לסדר את הכדורים על הקרש מקומח.
בסיר גדול ונמוך להרתיח מים מומלחים קלות ולסדר את הכדורים בשיכבה אחד בלבד.לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית 10-15 דקות עד שהכדורים צפים על פני המים.
בינתיים לטגן את הפירורי לחם עם חמאה זהירות לא לשרוף.
את הכדורים המוכנים לגלגל בפירורים המטוגנים.
לפני ההגשה לפזר קינמון עם אבקת סוכר.
מגיש:
מקור: קארוי גונדל -ספר מתכונים הונגריים
שתף את המתכון