הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
לכדורי (קציצות הסויה)
250 גר' פתיתי סויה לאחר התפחה שווה ערך ל 1 ק"ג בשר
1 בצל גדול קצוץ
זר עלי פטרוזיליה קצוץ
זר עלי קוסברה קצוץ
4-5 שיני שום כתוש
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
חצי כפית רסק פלפל חריף (עריסה)
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף
לרוטב:
1 בצל קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה (לאוהבי החריף אפשר חצי פפריקה מתוקה וחצי חריפה)
1 ק"ג עגבניות טריות חתוכות לקוביות
(אפשר להשתמש בעגבניות משומרות מקופסה, אבל בכל מקרה להוסיף עגבניה
או שתיים חיות, בשביל הטעם)
1 כפית גדושה כמון
3-4 שיני שום קצוצות
צרור כוסברה קצוצה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. משרים את פתיתי הסויה בכמות גדולה של מים רותחים לכעשרים דקות.
2. מסננים, סוחטים, טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מרסקים במעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום ומעבירים גם אותם לקערה. מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב.
3. משמנים קלות 2 צלחות פיירקס גדולות ושטוחות, שיכולות להיכנס גם למיקרוגל וגם לטוסטר אובן. צרים בידיים רטובות כעשרים קציצות, ומחלקים אותן בין שתי הצלחות. מכניסים את הצלחת הראשונה למיקרוגל לכ-7 דקות, עד שהקציצות מתגבשות, ובינתיים מחממים את הטוסטר אובן לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מעבירים את הקציצות לטוסטר אובן לכ-5 דקות נוספות, ובינתיים מכניסים למיקרוגל את הצלחת השניה, לאותו תהליך.
בזמן שהקציצות נאפות, מכינים את הרוטב.
בינתיים מכינים את הרוטב:
מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את יתר החומרים
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות
מוסיפים את הקציצות לרוטב מביאים שוב להרתחה
מבשלים 20 דקות על אש בינונית
לקראת סיום הבישול - זורים מעט קינמון טחון, ומתעלפים מהניחוחות
כדורי בשר תוניסאיות (קעיביראת)
נימוחות נחטפות והריח הריח שהן מפיצות
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון